Jan Koum, co-fondator al WhatsApp – serviciu de mesagerie deținut de Facebook, cu peste 1 miliard de utilizatori zilnic – a declarat că va părăsi compania pentru a se dedica lucrurilor de care se bucură, în afara tehnologiei, relatează BBC.

Anunțul lui Jan Koum de a pleca de la conducerea companiei vine după ce acesta s-ar fi contrazis luni cu conducerea Facebook asupra strategiei pe care WhatApp o va adopta în viitor. De asemenea Jan Koum s-a împotrivit ca Facebook să folosească datele personale ale utilizatorilor și de reduce metodele de criptare folosite de aplicație, anunță Washington Post.

„A trecut aproape un deceniu de când am început, cu Brian Acton, WhatsApp și a fost o călătorie extraordinară cu unii dintre cei mai buni oameni, dar este timpul ca eu să merg mai departe”, a declarat Koum, într-o postare pe pagina sa Facebook.

El nu a dat o dată concretă pentru plecarea sa din companie și nu a putut fi contactat pentru a face comentarii, menționează Reuters.

Directorul executiv Facebook, Mark Zuckerberg, a comentat la postarea lui Koum, spunând că este recunoscător pentru ce l-a învățat despre criptare „și abilitatea sa de a prelua puterea de la sistemele centralizate și a le pune înapoi în mâinile oamenilor. Aceste valori vor fi mereu în centrul companiei WhatsApp”.

sursa: mediafax