APAHPF04 - 28112007 - MARIA GUGGING - OESTERREICH: ZU APA II - In Maria Gugging fand am Mittwoch, 28. November 2007, der Spatenstich fuer Oesterreichs "Elite-Uni", dem Institute of Science and Technology (I.S.T. Austria), statt. Im Bild die Zufahrt und das Logo der geplanten Universitaet. APA - FOTO: HERBERT PFARRHOFER

IST CUBE va sprijini start-up-urile cu investiţii iniţiale de 5 milioane de euro

Deşi mecenatul în afaceri a crescut în ultimii ani şi sunt disponibile o serie de granturi guvernamentale, investitorii instituţionali sunt încă o rarirate în Austria pe segmentul companiilor aflate la început de drum, se arată într-un comunicat.
Prin semnarea unui acord de înfiinţare a IST CUBE, o nouă platformă de invetiţii care să susţină crearea şi dezvoltarea start-up-urilor în domeniul tehnologic, Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie din Austria (IST Austria) şi o filială a Lansdowne Partners au făcut un pas important pentru a acoperi această nevoie şi a îmbunătăţi situaţia tinerilor antreprenori care vor să-şi deschidă afaceri în Austria. Propunerile pentru investiţii nu sunt restricţionate la cercetarea din cadrul IST Austria, ci sunt bine-venite din partea oricăror antreprenori din domeniu atât din Austria, cât şi de peste hotare.
IST CUBE va investi în companii din domeniul tehnologiei avansate, multe din ele fiind derivate din cercetări academice, şi va ajuta fondatorii de succes să genereze modele de business viabile, să formeze echipe puternice şi să-şi dezvolte afacerile cu ambiţia de a deveni un lider global în domeniul ales.

 

Harald Mahrer, ministrul federal pentru ştiinţă, cercetare şi economie, a declarat: „Transpunerea cercetării academice în produse comerciale prin intermediul unor firme start-up e de importanţă fundamentală pentru competitivitatea Austriei. Iniţiativa IST Austria şi a Lansdowne Partners e un exemplu foarte bun de spirit atreprenorial care îmbină cercetarea şi investiţiile private înt-un mod indeit.”

 

Tom Henzinger, preşedintele IST Austria, a declarat: „IST Austria doreşte să sprijine tineri geniali care apucă pe calea antreprenoriatului. Împreună cu Lansdowne Partners, precum şi alţi potenţiali investitori, dorim să creăm un mediu favorabil inovării.”

 

IST CUBE este un fond de investiţii deschis, oferind investitorilor interesaţi posibilitatea de a sprijini acest demers. Directorul general al IST CUBE este Markus Wanko, liderul echipei de transfer tehnologic de la IST, şi fost investitor pe piaţa de capital. Dl.  Wanko coordonează demersul de a construi echipa IST CUBE şi de a dezvolta fondul de investiţii.