Președintele Klaus Iohannis a participat, luni, la deschiderea anului școlar la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”, informează Amos News.

Vă doresc mult succes în noul an școlar

”Mă bucur să mă aflu astăzi la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”. Vă doresc mult succes în noul an școlar în acest colegiu cu o tradiție bogată. Din nefericire, condițiile de studiu nu sunt la fel de bune peste tot ca în colegiul vostru. Există mulți elevi care încep școala fără a avea manuale pe bănci, mulți elevi care nu pot începe școala în condiții decente sau ale căror școli nu sunt pregătite pentru începerea anului școlar.

Începerea anului școlar îi ia pe unii prin surpridere. Fiecare Guvern ridică din umeri, aruncând vina pe cei de dinaintea lor, dar așa nu se rezolvă nimic.

În România lui 2017 soluția a fost o metodă de mult uitată, precum reîntoarcerea la manualul unic sau recentralizarea la București a tuturor problemelor care nu au fost rezolvate.

Chiar în această vară am trimis 3 inițiative legislative către Parlament inițiative care modificau pentru a nu știu a câta oară legislația. Legea Educației trebuie să înceteze să mai fie un puzzle”, a declarat Klaus Iohannis.