Ministrul Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru valorificarea potențialului turistic și cultural al Mănăstirii Frumoasa, se arată într-un comunicat de presă emis de MDRAPFE.

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul ‘Reabilitarea și valorificarea potențialului turistic și cultural al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa din Municipiul Iași’.

Proiectul, în valoare de peste 21 milioane lei, este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020 și presupune realizarea unor lucrări complexe de investiții, pe parcursul a 6 ani, perioadă estimată pentru finalizarea reabilitării întregului ansamblu al mănăstirii.

Tot din bugetul proiectului se va asigura și promovarea ulterioară, timp de 6 luni, a complexului mănăstiresc, cu scopul relansării acestuia în circuitul turistic, cultural-istoric și religios al regiunii nord-est. În acest fel, se asigură o creștere semnificativă a numărului de turiști dar și un grad sporit de satisfacție a pelerinilor și credincioșilor care vor lua parte la ceremoniile religioase într-o biserică înnoită.

Scurt istoric al Ansamblului Mănăstirii Frumoasa:

Mănăstirea Frumoasa a fost construită în anul 1587, fiind refăcută în perioada anilor 1726-1733. Suprafața totală a mănăstirii este de 14.906 metri pătrați, cuprinzând cinci corpuri: Biserica Sfinții Voievozi (1836-1839), Palatul de pe ziduri (1726 — 1733), ruinele palatului pentru femei (sec. al XVIII-lea), turnul clopotniță (1819-1833) și zidul de incintă (1726 — 1733).

Despre POR:

Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaționale implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții și gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

sursa foto: ziaruldeiasi.ro