Investiție britanică la Leader Team Broker de AsigurareLeader Team Broker de Asigurare anunță o investiție britanică din partea grupului Londongate Investment and Management plc. Londongate este o companie cu experientă de peste 18 de ani in Marea Britanie care activează in prezent pe piața asigurărilor din Europa, Asia, Africa și Orientul Mijlociu și care de anul acesta își face intrarea pe piața din România, se arată într-un comunicat de presă.

Colaborarea dintre cele două companii a început încă din anul 2013 când Leader Team căuta un partener puternic care să îi asigure suport pentru asigurările complexe. Odată ce numărul polițelor speciale, printre care asigurarea Europa League, Expoziției Human Body, a spectacolelor Cirque du Soleil sau a întregii colecții de artă a Ministerului Culturii, a crescut și colaborarea dintre Leader Team și Londongate. Negocierile care au urmat și care s-au întins pe parcursul unui an și s-au concretizat printr-o investiție și prin intrarea companiei Leader Team Broker în cadrul grupului londonez.

Cu toate că detaliile contractului rămân confidențiale, putem spune că una dintre condiții a fost ca echipa de management a Leader Team să își continue activitatea urmând să implementeze treptat sistemul de standarde internaționale al grupului britanic.

Cele mai importante schimbări vor fi în ceea ce privește strategia de dezvoltare la nivel național și cea a segmentului de IMM si corporate, unde know how-ul noului partener va aduce un plus de valoare. Leader Team va avea acces la soluții de asigurare avansate care încă nu sunt prezente în România sau care acum au costuri prohibitive.

”Aceste este un pas pe care noi trebuia să îl facem. Leader Team a avut mereu o creștere organică și vom păstra acest trend, mai ales acum cu un partener puternic în spate. Era extrem de important pentru noi să dezvoltăm o strategie sustenabilă pentru a putea rămâne competitivi într-o piață care a devenit extrem de dinamică.Cu sprijinul partenerului internațional ne-am extins portofoliul de produse si servicii. Iar în ceea ce privește rețeaua de parteneri, ne dorim extinderea conceptului Leader Team și in alte orașe din țara ” spune Răzvan Rusu, Director General Leader Team Broker.

În ceea ce privește implicarea Londongate, ea se va simți mai ales la nivel de servicii și produse, criterii de performanță, strategie pe termen lung și dezvoltarea națională.

”Romania este o piață interesantă, foarte competitivă dar care în același timp are și un potențial uriaș. E un moment bun să investim aici pentru că schimbările recente și cele care vor urma scot din piață o parte din jucători. Asta înseamnă că noi putem deveni unul dintre jucătorii importanți într-un timp relativ scurt. Pentru asta aveam nevoie de un partener de încredere, cu viziune clară asupra business-ului asigurărilor și alături de care să construim ceva durabil in timp. Lucrăm de mult timp cu brokerul Leader Team, am urmarit ce strategie au avut până acum, ce creșteri au inregistrat și era normal să pornim împreună pe acest drum” a declarat Brian Salmanpour, CEO & Chairman The Londongate Grup.