Cristian Duțescu, Avocat la Duțescu & Asociații: ”Anul 2018 va fi întodeauna comparat cu 2017 în ceea ce priveşte listările. Va fi un an complicat din multe puncte de vedere. Toată piaţa de capital aşteaptă implementarea MIFID II şi legea FIA. Pentru prima, termenul nu va fi respectat. Proiectul de lege propus initial pentru implementarea MIFID II instituie o schimbare radicală de integrare in materia tranzactiilor forex, inspirat probabil de normele din  Belgia  unde  este interzisa total distribuirea de instrumente finaciare derivate de tip CFD catre investitorii de   retail.”

Critian Duțescu a vorbit în cadrul evenimentului ”Piața Financiară de Investiții în 2018” despre aspectele practice privind abuzul de piață, punând în discuția participanților mai multe cazuri de abuz pe piață, privind divulgarea neautorizată a informațiilor privilegiate, utilizarea abuzivă a informațiilor privilegiate și manipularea pieței de capital.

Informațiile privilegiate sunt definite de art. 7 din Regulamentul 596/2014, ca informații cu caracter precis, care nu au fost făcute publice, care se referă în mod direct sau indirect la unul sau mai mulți emitenți sau la unul sau mai multe instrumente financiare și care, în cazul în care ar fi făcute publice, ar putea influența semnificativ prețul instrumentelor financiare în cauză sau al instrumentelor financiare derivate conexe.

Acesta este de părere că ”În cazul în care publicarea informațiilor privilegiate a fost amânată și confidențialitatea acestor informații privilegiate nu mai este asigurată, inclusiv în situațiile în care un zvon se referă în mod explicit la o informație privilegiată a cărei publicare a fost amânată, emitentul va face publice respectivele informații privilegiate cât mai curând posibil. ”

Evenimentul a fost organizat de compania de publicitate si relatii publice – Concord Communication, în parteneriat cu PwC România, Organizația Profesioniștilor din Piața de Capital și societatea de avocatură Duțescu & Asociații.

Detalii despre eveniment