Globalworth Real Estate Investments a devenit unicul proprietar al complexului de birouri Green Court Bucharest, dezvoltat de Skanska România, după finalizarea achiziționării clădirii “C”, tranzacția valorând 38 de milioane de euro, a anunţat miercuri Globalworth, citat de Mediafax.

Tranzacția a fost efectuată prin achiziționarea a 100% din acțiunile SPC Epsilon Property Development Company, societatea care deținea activul, și are o valoare de aproximativ 38 de milioane de euro, sumă achitată către Skanska România.

Complexul Green Court Bucharest, localizat în nordul Capitalei, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, este alcătuit din trei clădiri de birouri clasa “A”, certificate LEED Gold și oferă o suprafață închiriabilă totală de 54.300 de mp.

Clădirea “C” este o proprietate de tip multi-tenant, închiriată aproape în totalitate de chiriași precum General Motors, Orange, Capgemini, Tradeshift, ABB, Legrand și Merck și are o suprafață totală de 16.300 mp.

Globalworth este o companie de investiții imobiliare care activează în Europa Centrală și de Sud-Est, axată cu precădere pe piața din România. Portofoliul companiei cuprinde investiții imobiliare situate în România, cu o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017.

Skanska România este un dezvoltator și constructor de clădiri ecologice de birouri. Compania și-a început activitatea în România în anul 2011 și face parte din Grupul suedez Skanska.