Primarul Gheorghe Falcă a declarat că proiectul intitulat “Regenerarea urbană a Aradului”, care ar trebui finanţat dintr-un împrumut în valoare de 50 milioane euro contractat de municipalitate de la BERD, ar putea demara până în vara acestui an.

“Proiectul care se adresează unui număr de circa 60.000 de arădeni vizează regenerarea urbană a spaţiilor din zona blocurilor de locuinţe din opt zone ale cartierelor Alfa, Faleza Mureş, Confecţii, Micălaca, Vlaicu şi Centru, inclusiv zona protejată a municipiului şi are ca scop modernizarea circulaţiei auto şi pietonale, dar şi de a asigura noi spaţii de recreere. La primărie au fost depuse două oferte pentru executarea lucrărilor. O firmă a depus oferte pentru toate cele opt zone, iar cea de a doua firmă a depus oferte pentru numai trei zone“, a spus primarul Gheorghe Falcă.

El a adăugat că specialiştii din primărie vor demara procedura de evaluarea a ofertelor, conform criteriilor impuse de BERD, şi dacă nu vor exista contestaţii, în câteva luni va exista un constructor desemnat, iar undeva în vară vor putea începe şi lucrările. “Vom lucra la modernizarea spaţiilor verzi dintre blocuri; vom lucra la realizarea de parcări la sol, între blocuri; vom realiza locuri de joacă pentru copii. În cartierele Alfa şi Micălaca vom realiza parcări supraterane etajate, într-o primă fază P+1, dar care vor putea fi supraânălţate ulterior până la P+3”, a mai spus Gheorghe Falcă.