Garanti Bank și Garanti Leasing au semnat două acorduri de împrumut în valoare de 32 de milioane euro, cu IFC (Intenational Finance Corporation), membră a Grupului Băncii Mondiale, cu scopul de a finanța întreprinderile mici și mijlocii românești, arată un comunicat de presă.

Din cele 32 de milioane de euro împrumutate, 25 de milioane de euro au fost acordate Garanti Bank, iar 7 milioane de euro Garanti Leasing.

IFC a convenit ca din cele 32 de milioane, 16 milioane de euro să fie destinate creditării companiilor deținute sau gestionate de femei. Statisticile arată că, la ora actuală, în România există peste 481.000 de companii cu asociați sau acționari femei și aproximativ 165.000 de persoane fizice autorizate sau întreprinderi individuale/familiale deținute de femei.

“Încurajarea antreprenoriatului feminim în sectorul privat din România maximizează potențialul forței de muncă și a dezvoltării economiei locale”, a declarat Thomas Lubeck, Director Regional IFC pentru Europa Centrală și de Sud-Est.

În ultimii șase ani, IFC a acordat Grupului Garanti un volum total de 70 de milioane de euro, cu scopul finanțării IMM-urilor. Garanti Bank a încheiat parteneriate cu IFC în 2012 de (22,5 milioane euro) și în 2014 de (35 milioane euro), iar Garanti Leasing a semnat contracte de colaborare cu reprezentanții Corporației Financiare Internaționale în 2014 de (7 milioane euro) și în 2017 de (5,5 milioane euro).

Sursa: Mediafax