Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a emis in data de 25.07.2017, ordinul de modificare a Ghidului Solicitantului în cadrul apelului de proiecte nr. POR 2016/6/6.1/2.

Ghidul conţine condiţii specifice pentru accesarea fondurilor în cadrul priorităţii de investiţii 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, se arată într-un comunicat de presa al Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Astfel, principalele modificări prevăd:

· completarea prevederilor ghidului specific Priorității de investiții 6.1, cu referiri la posibilitatea încheierii de acorduri de parteneriat de colaborare între solicitanții de finanțare și administrații bazinale de ape , asupra cărora se intervine prin proiectul propus spre finanțare prin POR 2014-2020.

· acordul de parteneriat va putea fi anexat la documentație.

· eliminarea obligativității depunerii auditului rutier ca anexă la cererile de finanțare propuse spre finanțare prin PI 6.1.

· modificarea procentului prevăzut de ghidul specific pentru încadrarea proiectelor finanțabile în limita de 150% pentru PI 6.1.

· actualizarea formei de contract – Clauze generale si clauze specifice POR.

· rectificarea unor erori materiale în cadrul formei orientative de contract de finanțare. A fost modificat art. 13, alin. (2) din Anexa 1.

· textul ghidului specific a fost modificat prin includerea, la momentul contractării, a formularului nr. 1 – Fişă de fundamentare.

· eliminarea unor documente obligatorii solicitate în cadrul etapei precontractuale, având în vedere principiul contractării la faza de studiu de fezabilitate.

· extinderea termenului din cadrul etapei precontractuale de 30 zile calendaristice în cazul în care este necesară actualizarea/ emiterea Hotărârilor de Guvern (HG) pentru demonstrarea drepturilor reale aferente proprietății publice și respectiv pentru obținerea autorizației de construire.

· actualizarea Modelului A –Opisul cererii de finanțare.

Forma consolidată a Ghidului Solicitantului  este publicată pe site-ul www.inforegio.ro.