Facebook a anunțat că interzice toate reclamele care se referă la bitcoin, criptomonede și oferte publice inițiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile și fraudele, informează Business Insider.

Compania invocă, într-o postare pe blog, practicile comerciale înșelătoare din anunțurile care vorbesc despre afaceri fără riscuri, de faptul că poți face plăți imediate către oricine în lume, de discounturi de 15% sau de îndemnul de a folosi fondul de pensie pentru a cumpăra bitcoin.

Ofertele publice inițiale de monede sunt operațiuni nereglementate, asemănătoare ofertelor publice ințiale de acțiuni la burse, prin care operatorii de criptomonede strâng fonduri în schimbul activelor electronice. Recent, SEC, instituția care supraveghează piața americană de capital, anunța că a identificat o operațiune de acest tip care a adunat, în mod fraudulos, 600 de milioane de dolari.

Rob Leathern, Product Management Director, nu a exclus, în postarea de pe blogul companiei, posibilitatea ca afacerile legitime cu criptomonede să își poată face în viitor relamă, din nou, pe platforma de social media.

Sursa: Mediafax