O expoziție de fotografie care cuprinde imagini arhitectonice din zona rurală și urbană realizate de artistul vizual Bogdan Gheorghe Iorga va fi vernisată în Sala Mare a Institutului Cultural Român (ICR) din București, luni, de la ora 17.30, de Ziua Culturii Naționale, informează instituția.

Expoziția este găzduită de ICR în perioada 12 – 19 ianuarie.

Imaginile expuse aparţin artistului Bogdan-Gheorghe Iorga, iar propunerea sa vizuală reprezintă o călătorie iniţiatică prin diversele zone de arhitectură românească. Fotografiile lui Bogdan Iorga sunt rodul unei documentări fotografice întinse de-a lungul mai multor ani și surprind crâmpeie ale valorilor materiale și spirituale create de oamenii acestor locuri. Dincolo de diferenţele zonale se resimte unitatea în diversitate, liant al coeziunii spre care tindem în cadrul marii familii europene.

Din 2010, 15 ianuarie a devenit Ziua Culturii Naționale și reprezintă data nașterii poetului Mihai Eminescu (1850-1889).

Bogdan Gheorghe Iorga, născut în 1969, este fotograf, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Pe lângă activitatea artistică, a lucrat și în media, marketing, publicitate, relații publice. A absolvit secția Foto-Video a Universității Naționale de Arte din București și a lucrat de-a lungul timpului în mai multe instituții media.

Artistul a avut expoziții la Muzeul de Artă Contemporană din București, la Muzeul de Artă Contemporană din Tirana, la galerii și spații expoziționale din Beijing (2017, Great War Reloaded – expoziție de fotografie; prelegere la ICR Beijing pe tema “fotografia de reenactment, între imaginea de reportaj și fotografia-document de front”), București, Târgu Mureș, Iași. În 2015, a primit premiul SMB9 mixed-media, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

În 2014, a colaborat cu Adrian Silvan Ionescu pentru realizarea albumului “Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc 1916-1919”. În 2004 a expus la Muzeul Național de Artă Contemporană, pe tema “Mona Reloaded / Les Vacances de Mona Lisa” și în același an a participat la Bienala de Artă Contemporană din București. În 2003, a participat la o expoziție de grup, organizată de Muzeul Național de Artă Contemporană la Tirana (Albania), pe tema Arta Românească contemporană.

sursa: mediafax.ro