Chiar dacă ți se pare mai important să instalezi dispozitive de monitorizare la intrarea în clădire și în interiorul acesteia, este o idee bună să montezi camere de supraveghere și în parcare. Acesta este locul în care unii hoți preferă să acționeze, nu doar pentru a fură mașini, ci și pentru a jefui persoane.

Dacă deții un business și dorești să îl dotezi cu camere de supraveghere, este recomandat să nu neglijezi parcarea. Chiar dacă ți se pare mai important să instalezi dispozitive de monitorizare la intrarea în clădire și în interiorul acesteia, este o idee bună să montezi camere de supraveghere și în parcare.

Acesta este locul în care unii hoți preferă să acționeze, nu doar pentru a fură mașini, ci și pentru a jefui persoane. Raufacatorii profită de colțurile întunecate, de spațiile înguste și de rândurile de mașini pentru a comite infracțiuni.

O parcare bine luminată, cu camere de supraveghere plasate strategic, poate spori încrederea angajaților sau a clienților tăi și, în același timp, îi poate descuraja pe infractori. În momentul în care aceștia observă dispozitivele de monitorizare, realizează că pot fi identificați și prinși mult mai ușor și tind să își aleagă o altă țintă. Dacă se simț în siguranță, angajații tăi vor fi mai productivi, iar clienții vor reveni și vor recomanda business-ul tău și altora.

Dacă dorești să instalezi camere de supraveghere în parcarea business-ului tău, trebuie să iei în considerare următoarele aspecte:

-să asiguri un iluminat foarte bun în zone cheie precum intrări/ieșiri, lifturi, casă scărilor, cabine de taxare;

-să folosești camere de supraveghere color, pentru a fi mai ușor de identificat oameni și vehicule.

De asemenea, camerele de supraveghere trebuie plasate în așa fel încât bătaia directă a soarelui, a farurilor de la mașini sau luminile din parcare să nu afecteze imaginea video. În acest sens, este indicată folosirea funcției HLC (Highlight Compensation), care detectează cele mai luminate puncte și le reduce intensitatea, pentru o calitate mai bună a imaginii de ansamblu.

Având în vedere că vorbim despre o parcare, este indicat să instalezi camere de supraveghere performanțe, cu funcții care să permită cu ușurință identificarea numerelor de înmatriculare și a fețelor șoferilor, atât ziua, cât și noaptea. În cazul unui accident sau al unei infracțiuni, vei avea o înregistrare a mărcii autovehiculului, a modelului și a numărului de înmatriculare, dar și imagini clare cu fețele celor implicați.

Prin urmare, avantajele montării unor camere de supraveghere în parcarea business-ului tău sunt următoarele:

-descurajarea hoților de mașini sau de bunuri din mașină;

-descurajarea infracțiunilor;

-identificarea oricărui act sau tentativă de vandalizare;

-alertarea autorităților în cazul oricărei activități suspecte apărute în parcare.