Premierul Viorica Dăncilă a cerut miercuri miniștrilor, la începutul ședinței de Guvern, să iasă public și să explice situația salariilor și pensiilor, după informațiile apărute în presă în ceea ce privește salariile care se vor da în avans doar unor angajați din instituțiile publice.

“Înainte de Paște, ministerul de Finanțe a creat cadrul legal în acest sens. Am văzut că în ultimele ore au apărut informații contradictorii în spațiul public în legătură cu acest lucru, dar și referitor la plata pensiilor în avans. Vă rog, domnilor miniștri, să ieșiți să clarificați ca să avem o informare corectă a cetățenilor. O să o rog pe doamna Vasilescu să mai dea aceste explicații. Intenția a fost bună în prag de sărbători și nu e normal să apară aceste situații”, a declarat Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de guvern.

Premierul Viorica Dăncilă anunța, cu o zi în urmă, că bugetarii își vor primi salariile înainte de sărbătorile pascale, dar că pensiile nu vor fi distribuite în această săptămână deoarece ar fi perioada prea mare până la următoarea pensie.

Miercuri dimineața, sindicatele au atras însă atenția că nu este vorba despre toți bugetarii. Preşedintele Federaţiei Sindicale “Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat, pentru MEDIAFAX, că angajaţii din educaţie nu îşi vor primi salariile înainte de Paşte din cauza unor proceduri pe care Guvernul nu le-a luat în calcul atunci când a anunţat că bugetarii vor avea banii înaintea sărbătorilor.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a intervenit, la rândul său, susținând că prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a referit clar că vor primi salariile înaintea sărbătorilor pascale, pe 5 aprilie, doar bugetarii ai căror instituții au solicitat acest lucru, iar restul vor primi în ziua de salariu.

Sursa: Mediafax