“România are o mină de aur: inventica românească. Cred că doar oamenii cu viziune pot să observe acest potențial. Vă invit să-i cunoașteți”, a declarat Andreea Paul, conferențiar univ. dr. la ASE și președintele INACO.

INACO – Inițiativa pentru Competitivitate în parteneriat cu FIR – Forumul Inventatorilor Români, Facultatea de Relații Economice Internaționale, Academia de Studii Economice CEC Bank, Fundația Dignitas și ASPES – Asocțiația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale organizează pe data de 14 noiembrie dezbaterea publică “România inventivă. România competitivă. Topul invenților românești cu potențial în economia reală”, se arată într-un comunicat de presă.
Dezbaterea va avea loc în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București, între orele 12.00 și 17.00 și va se va desfășura între decidenți și personalități din mediul public, universitar, academic și privat românesc. Vor lua cuvântul într-o dezbatere maraton invitați din Administrația Prezidențială, Parlament, ministere, OSIM, din universități, institute de cercetare, asociații patronale, mediul bancar, sindicate, societatea civilă, mass-media, inventatori români cu brevete care au potențial în economia reală și publicul prezent.
Evenimentul se dorește a fi o acțiune comună a tuturor celor prezenți pentru promovarea inventicii și a cercetării românești din domenii economice cheie în scopul conectării acestora la economia românească actuală și la tendințele globale ale momentului.

Avem o școală de inventică românească? Cum susținem inițiativele inventatorilor români?/ Care sunt domeniile în care inventica ar putea susține la rândul ei economia românească?/ Care sunt modalitățile financiare sau legislative prin care ar putea fi sprijinită inventica românească? etc

Sunt câteva dintre întrebările și temele importante în jurul cărora se vor formula în 14 noiembrie răspunsuri și opinii din partea participanților la dezbaterea “România inventivă. România competitivă.” din Aula Magna a ASE.