Metrorex a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) anunțul de participare pentru contractul de consultanță în vederea expropierii imobilelor pentru construcția Magistralei 6 de metrou: 1 mai-Otopeni, în valoare de peste două milioane de lei.

Metrorex a publicat în SEAP anunțul de participare pentru „Consultanță, asistență juridică și reprezentare în fața instanțelor judecătorești de orice grad și a oricăror instituții în vederea dobândirii prin expropriere/transfer a imobilelor necesare realizării obiectivului de investiții: Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”.

Activitățile în cadrul contractului, așa cum au fost stabilite prin caietul de sarcini, vor fi realizate în patru etape, astfel: prima etapă – de la declanșarea procedurii de expropriere până la notificarea proprietarilor, etapa a doua – de la notificarea proprietarilor până la intabularea dreptului de proprietate, etapa a treia – transferul către UAT-uri a imobilelor care nu mai sunt necesare după finalizarea lucrărilor și etapa a patra – reprezentarea expropriatorului în fața instanțelor de toate gradele, în toate litigiile formulate de către persoanele expropiate, ca urmare a parcurgerii de către prestator a tuturor etapelor anterioare, cu caracter contencios sau necontencios, până la soluționarea definitivă și irevocabilă a cauzelor, se arată în anunțul publicat.

Valoarea contractului estimată fără TVA este de 2.079.000 de lei.

Sursa de finanțare este asigurată de la bugetul de stat și din fonduri externe nerambursabile aferente Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Cel mai bun raport calitate-preț reprezintă criteriul de atribuire a contractului.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 3 ianuarie 2018, ora 16:30. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 11 ianuarie 2018, ora 16.00. Data limită de evaluare a ofertelor este 5 februarie 2018, ora 18.00.

Guvernul a aprobat, în iulie, declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul de expropriere al Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, etapa necesară pentru începerea lucrărilor de realizare a obiectivului.
Imobilele supuse exproprierii se află pe raza Municipiului București-Sectorul 1 și a județului Ilfov – oraș Otopeni.

Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirilor, sunt în cuantum de 62,8 milioane lei și reprezintă despăgubirile pentru un număr de 42 de imobile cu o suprafață de expropriat de 39.160 mp. Fondurile sunt alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Magistrala 6 realizează extinderea rețelei actuale de metrou din stația 1 Mai până la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, pe o lungime de 14,2 km și un număr de 12 stații. Această nouă magistrală asigură legătura directă între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Magistrala va permite legarea directă între Gara de Nord și Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Termenul estimat de începere a lucrărilor este a doua jumătate a anului 2018, iar durata de execuție este de 48 de luni.

Proiectul este inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București – Ilfov.

sursa: mediafax.ro