Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj au semnat pe parcursul acestui an contracte în valoare de aproximativ 200 de milioane de lei, bani din fonduri europene nerambursabile, pentru proiecte de infrastructură rutieră, obiecte culturale şi în domeniul sănătăţii, a declarat preşedintele instituţiei, Cosmin Popescu.

“Din totalul investiţiilor propuse de CJ Gorj începând cu anul 2017, cea mai importantă sumă vine din zona fondurilor europene nerambursabile. Am semnat şi suntem în apropiere să semnăm şi alte contracte, avem deja semnate şi în perioada de precontractare, care înseamnă deja un contract aprobat, contracte în valoare de 200 de milioane de lei, ceea ce acoperă zona de infrastructură a drumurilor judeţene, infrastructura reţelei de cultură, Casa Keber este un exemplu, infrastructura pentru partea de sănătate şi proiectul ‘Start-up pentru excelenţă’, care şi pentru noi este o noutate, care va fi derulat începând cu luna ianuarie“, a precizat Cosmin Popescu.

Totodată, el a afirmat că sunt aprobate fonduri guvernamentale de aproximativ 150 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor judeţene. “Un contract este semnat, cel de-al doilea este în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale, două proiecte care acoperă 62 de kilometri de drum judeţean. De asemenea, 68 de kilometri de drumuri judeţene sunt în lucru şi cred că în 2018 o să avem în lucru peste 150 de kilometri de drumuri judeţene care vor intra efectiv în modernizare”, a mai spus preşedintele CJ Gorj.