Consiliul Concurenţei anunță, într-un comunicat transmis miercuri, că a autorizat tranzacţia prin care compania Intesa Sanpaolo SpA a achiziţionat reţeaua bancară aparţinând Veneto Banca SpA Italia Montebelluna Sucursala București.

„Atât Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA, cât și Veneto Banca SpA Italia Montebelluna Sucursala București activează în domeniul serviciilor financiare și bancare. Autoritatea de concurenţă a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu reglementările în domeniu, şi a constatat că activitățile companiilor nu se suprapun în România”, se arată în comunicat.

Decizia Consiliului Concurenţei va fi publicată pe site-ul instituţiei după ce vor fi eliminate informaţiile cu caracter confidenţial.

Tranzacția a fost anunțată de cele două părți în 29 iunie 2017. „Această achiziție crește prezența Intesa Sanpaolo pe piața strategică din România. Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari și mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienți și 5.000 de sucursale în 40 de țări din întreagă lume”, se arată într-un comunicat emis la acea dată.

În prezent, Intesa Sanpaolo operează în România cu două entități: Intesa Sanpaolo Bank România SA, o bancă autorizată cu sediul central în București și peste 30 de unități în întreaga țară, și rețeaua de unități a sucursalei din România a Intesa Sanpaolo SpA Italia (rețeaua de unități a fostei sucursale Veneto Bancă din România), cu peste 20 de unități.
Grupul Intesa Sanpaolo oferă servicii către 11,1 milioane de clienți printr-o rețea de peste 3900 de unități în Italia, având cote de piață de cel puțin 12% în majoritatea regiunilor italiene. Este prezent în Europa Centrală și de Est și în zone din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, cu peste 1.100 de sucursale și 7,7 milioane de clienți aparținând subsidiarelor Grupului, care operează în sectorul bancar în 12 țări.

sursa: mediafax.ro