Oficiali ai companiei germane Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, au pus, luni, piatra de temelie la clădirea de 6 etaje a noului sediu al Centrului de Inginerie Cluj-Napoca, investiţie care se ridică la 25 de milioane de euro.

Directorul Centrului de Inginerie Bosch Cluj-Napoca, Dennis Raabe, a declarat, într-o conferinţă de presă, că noua clădire a Centrului de Inginerie se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va cuprinde restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane.

”Am pus, luni, piatra de temelie la noua clădire care va găzdui Centrul de Inginerie Bosch din Cluj-Napoca, o investiție de aproximativ 25 de milioane de euro care va fi finalizată în anul 2019. Pentru Bosch, asigurarea unor condiții optime de muncă pentru angajați reprezintă o prioritate. Noua clădire a centrului de cercetare şi dezvoltare se va întinde pe aproximativ 17.000 metri pătrați și va avea 6 etaje, urmând să ofere angajaților noștri atât condiții de muncă inspiraționale, cât și restaurante, spații de recreere, o sală de sport și parcări subterane. În acest centru vor lucra aproximativ 500 de angajaţi. În funcţie de necesităţi, vor putea construi şi o a doua clădire a Centrului de Inginerie”, a continuat Raabe.

Potrivit acestuia, peste jumătate din proiectele de cercetare – dezvoltare care se vor derula în cadrul noii clădiri se referă la conducerea autonomă a autovehiculelor.

Directorul general al Grupului Bosch în România, Mihai Boldijar, a declarat la rândul său că noua clădire a Centrului de Inginerie va concentra activități care anterior erau desfăşurate în diferite locații din Cluj-Napoca.

“Bosch și-a extins activitățile de cercetare și dezvoltare în România în ultimii cinci ani, astfel că s-a decis construirea propriei clădiri care să găzduiască Centrul de Inginerie în Cluj-Napoca. Acest lucru confirmă încă o dată angajamentul Bosch de a dezvolta soluții și tehnologii pentru viitor în România, cu experți locali, în spiritul viziunii noastre – mai sigur, mai eficient energetic, mai economic. Noul centru Bosch va fi unul dintre cele mai importante avanposturi ale tehnologiei“, a subliniat Boldijar.

Centrul de Inginerie al Bosch din Cluj-Napoca a fost înființat în anul 2013, inginerii companiei lucrând la tehnologii inovatoare din domenii precum conducerea autonomă a autovehiculelor, Internetul lucrurilor și industria conectată (Industria 4.0).

La ceremonia de punere a pietrei de temelie a clădirii Centrului de Inginerie de către oficiali ai Bosch au participat, printre alţii, ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, prefectul Aurel Cherecheş, city – managerul municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Şurubaru, consulul Germaniei la Sibiu, Hans E. Tischler.

Compania Bosch mai are în judeţul Cluj o unitate de producţie pentru industria automotive în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu.

Sursa: Mediafax