Mediul online cu tot ceea ce presupune el, este astazi mai important ca niciodata avand in vedere ca acesta ne ofera posibilitatea de a tine legatura cu cei dragi mult mai simplu, dar in acelasi timp reprezinta si o modalitate foarte practica prin care putem face cumparaturi. Mediul online sau Internetul, cum este cunoscut in limbajul uzual a devenit in conditiile actuale un mediu cu un foarte mare potential pentru comert, fapt pentru care din ce in ce mai multi oameni doresc sa lanseze astazi diverse proiecte online, bazate pe comert. Lansarea unui afaceri online insa presupune urmarea cu strictete a unor pasi foarte importanti, pasi care au in general o influenta foarte mare asupra modului in care evolueaza aceste afaceri online.

Alegerea unui serviciu de gazduire web, respectiv a unui server reprezinta unul dintre pasii cu cea mai mare importanta pentru o afacere online in conditiile in care o alegere nepotrivita in acest sens poate avea repercusiuni destul de neplacute asupra modului in care va evolua afacerea in timp. Iata asadar 5 aspecte esentiale pe care ar trebui sa le iei in calcul atunci cand vrei sa alegi un server web de calitate.

Scorul de uptime

Uptime-ul reprezinta practic un indicator care ne ofera detalii importante cu privire la timpul exact in care un server a fost online/offline. Recomandarea specialistilor este aceea de a opta pentru companii serioase de servicii web si care ofera un uptime minim de 99,9%. O valoare mai mica inseamna un downtime mai mare, un lucru cu impact negativ asupra site-urilor avand in vedere ca pe intreg parcursul unei perioade de downtime, site-urile de pe serverul cu pricina nu functioneaza.

Calitatea serviciilor de suport

Chiar daca in general alegerea unei companii cu adevarat profesioniste ne va scuti de numeroase batai de cap din acest punct de vedere, este totusi important sa ne asiguram ca optam pentru acele companii capabile sa ne ofere cele mai bune servicii de suport. Este absolut esential ca problemele de servere si cele de natura web sa fie solutionate cat mai rapid.

Posibilitatea de a face back-up

Back-upul este un aspect demn de luat in calcul atunci cand se alege un server avand in vedere ca este important ca datele unui site precum si alte informatii importante sa fie mereu pastrate in siguranta si stocate intr-un loc de unde pot fi accesate in momentul in care apar probleme pe serverul principal.

Siguranta serverului

In online, siguranta este un aspect deosebit de important, mai ales atunci cand vorbim despre comert electronic si despre prelucrarea datelor clientilor. In acest sens este recomandat sa se opteze pentru companii de profil care pun la dispozitie servere de calitate si sigure, astfel incat toate datele unui site sa fie in deplina siguranta.

Costurile de mentenanta sau costurile aditionale

Inainte de a alege un astfel de serviciu, este indicat sa se ia in calcul si costurile aditionale pe care le presupune un server, astfel incat sa puteti anticipa costul total al ca cestor servicii cat mai bine.

 sursa:ADA ONLINE