Cel mai mare salon de tehnologie din lume destinat marelui public, Consumer Electronic Show din Las Vegas, îşi deschide marţi porţile pentru publicul larg si prezinta cele mai spectaculoase si noi gadgeturi.

SanDisk lanseaza cea mai mica unitate flash USB de 1 TB USB-C

SanDisk a venit anul acesta la tarhul de tehnologie CES de la Las Vegas, SUA, cu un prototip care ar fi trebuit sa fie cea mai mica unitate flash USB de 1TB USB-C din lume.

Nu detine cel mai mare spatiu de stocare dintr-o unitate flash acesta fiind etinut deja de Kingston DataTraveler Ultimate GT de 2TB, inca de anul trecut, dar SanDisk se lauda cu prototipul sau subtire care este mult mai mic decat cel al lui Kingston. In plus, prototipul SanDisk poate fi folosit pentru a transfera direct un spatiu de stocare, de exemplu, la un telefon Android, pe langa computere.

In acest moment, unitatea este doar un prototip (chiar daca este unul de lucru), fara a fi anuntat niciun pret sau data de lansare. Si poate ca pentru cele mai bune: avand in vedere faptul ca SSD de 1TB USB-C de dimensiuni reduse costa deja in intervalul de 350 $, este greu de imaginat ca modelul SanDisk va fi accesibil in cazul in care va ajunge pe piata.

Sony adauga Dolby Vision HDR la cele mai recente televizoare OLED si LCD de 4K

Pentru a doua oara, in 2018, Sony vine cu tehnologia OLED, iar seria A8F, anuntata tocmai in acest moment, revine la design, pentru a oferi ceva ce compania spune “un televizor cu un design putin mai traditional”. Acesta va avea dimensiuni de 55 inch si 65 inci. Este minimalist, dar calitatea imaginii se imbunatateste. Dolby Vision este acum acceptat in plus fata de HDR10. Sony subliniaza inca o data tuning-ul propriu al imaginilor – alimentat de procesorul X1 Extreme al televizorului – ca ceva care il diferentiaza de seturile LG si sustine ca “controleaza exact numarul imens de pixeli si extinde capacitatea OLED de a oferi o rafinata imagine 4K HDR. ”

Sony a introdus o caracteristica foarte interesanta numita Acoustic Surface. Spre deosebire de difuzoarele traditionale, mediocre sau de jos, de obicei gasite pe un televizor, Acoustic Surface de la Sony arata ca sunetul emana din anumite zone ale ecranului – cum ar fi  din gura vorbitorului.

Daca aveti un televizor Sony de la 2017, veti fi incantati sa stiti ca Sony intentioneaza sa adauge Dolby Vision la modelele de ultima generatie de anul trecut prin intermediul unei actualizari de firmware viitoare.

LG intentioneaza  alansat un televizor OLED rulant care masoara 65 de centimetri diagonala. Are, de asemenea, un ecran de 4K, atunci cand nu este infasurat.

Fitness  VR

Start-up Black Box VR a dezvoltat un intreg antrenament de 30 de minute, in realitate virtuala. Este utilizat un echipament de antrenament de rezistenta si un set cu casca HTC Vive. Intregul set este de aproximativ dimensiunea unei bai de familie. Este una dintre numeroasele inovatii la show-ul tehnic CES din Las Vegas pentru a propune o pregatire pentru mixarea VR si fitness. Solutia  inovatoare implica participarea la o arena virtuala, in care participantii concureaza impotriva unui avatar.

Samsung a prezentat un televizor urias la care marimea ecranului va putea fi modificata

Samsung a prezentat la targul de tehnologie CES The Wall (Peretele),  un televizor urias cu diagonala de 3,75 metri care utilizeaza tehnologia MicroLED. Televizorul va fi lansat peste cateva luni, dar nu a fost anuntat un pret.Marea noutate tine de faptul ca este un televizor modular, astfel ca marimea ecranului poate fi ajustata in functie de cum vrea posesorul. Tehnologia MicroLED nu are nevoie de lumina de fundal, LED-urile generand propria lumina.

Diferit este faptul ca The Wall este prezentat ca fiind primul televizor modular din lume, diagonala ecranului putand fi marita sau micsorata adaugand sau eliminand mici elemente de cativa centimetri patrati, iar producatorii sustin ca utilizatorii vor putea sa priveasca de la diferite distante fara a fi deranjati de imagine.

Sony /mobile- smartphone-uri special concepute pentru selfie-uri

In cadrul aceluiasi eveniment Sony Mobile a prezentat modelele Xperia XA2 si Xperia XA2 Ultra – ultimele aparitii in gama mid-range, un segment foarte popular, prevazute cu tehnologia foto Sony, modele care se bucura de un design reimprospatat, smartphone-uri special gandite pentru selfie-uri.

„Strategia noastra referitoare la segmentul mid-range s-a nascut din ideea palpitanta de a aduce pe acest segment de piata tehnologii noi si indraznete, in cel mai accesibil mod posibil”, a declarat Hideyuki Furumi, EVP, Global Sales & Marketing, in cadrul Sony Mobile Communications.

Modelul Xperia XA2 este prevazut cu senzorul Sony Exmor RSTM de 23MP, pentru camera foto de pe spatele dispozitivului si cu o camera foto de 8MP pentru selfie-uri cu unghi super larg, de 120°, si senzor Exmor R™, intr-un design fara margini.

Sony Xperia XA2 are o bateria de 3.300 mAh si procesor  SnapdragonTM 630. Modelul Xperia XA2 va fi disponibil in variantele Single SIM si Dual SIM si in nuante proaspete: argintiu, negru, albastru si roz.

Xperia XA2 Ultra este smartphone-ul „dual selfie”, prevazuta cu camere frontale duale de 16MP, cu stabilizare optica de imagine, si de 8MP, cu unghi super larg, de 120°, ambele cu blit frontal. Modelul are un ecran full HD de 6 inchi si o baterie de 3800 mAh.

De asemenea, compania japoneza a lansat si un Xperia L2, prevazut cu ecran HD de 5,5”, capacitate sporita a bateriei si o camera de 8MP, cu unghi super larg de 120°, pentru selfie-uri.