Sâmbătă, 18 octombrie, peste 400 de pasionați de jocurile cu kendama vor participa la Ziua Națională Depozitul Kendama (ZNDK), cel mai mare concurs de kendama din țară, organizat de Sweets Kendamas România, la AFI Cotroceni, cel mai mare mall, se arată într-un comunicat de presă.

Participarea la ZNDK este gratuită! La ora 13:00 vor începe înscrierile, la ora 14:00 se va da startul concursului pentru avansați, iar la ora 16:30 se va desfășura competiția de amatori. Un concurs cu multă adrenalină, unde vor fi testate talentul și imaginația fiecărui jucător.

Kendama este mai mult decât un joc. Originar din Japonia, kendama este formată din două părți principale: Ken(sabie) și Tama (bila) legate printr-un fir numit ito. Corpul principal, ken-ul, are la un capăt un vârf numit kensaki, iar în partea opusă o cupă numită Chuzura. Traversa de pe ken, numită Sorado, are 2 cupe. Cupa mare se numește Ozara, iar cupa mică se numește Kozara. Kendama este specială deoarece în funcție de îndemânarea și imaginația fiecăruia, se pot face foarte multe trucuri.