Condiţiile de finanţare a IMM-urilor prin CEC Bank, în cadrul Programului Româno-Elveţian, vor fi modificateprin majorarea plafonului finanțării, extinderea duratei de creditare și extinderea duratei programului.

Banca a semnat un act adiţional la Convenţia de colaborare încheiată cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA).

În baza documentului, clienţii vor beneficia de condiţii de contractare îmbunătăţite: majorarea plafonului finanţării unui client până la suma de 1.098.480 lei; extinderea duratei maxime de creditare de la 5 la 7 ani; extinderea perioadei de derulare a Programului până la 30.06.2019; extinderea domeniilor de activitate eligibile, prin includerea sectoarelor construcţii şi activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice.

Convenţia de colaborare, încheiată în 2014 între CEC Bank şi Agenţia Executivă pentru derularea Programului Româno-Elveţian pentru IMM-uri, are că scop susţinerea prin credite de investiţii a beneficiarilor IMM eligibili. Fondurile programului sunt asigurate în proporţie de 70% din contribuţia elveţiană şi 30% din fonduri proprii CEC Bank. Domeniile de activitate eligibile, finantabile în cadrul programului, sunt: producţie, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi, informaţii şi comunicaţii (IT), transporturi – cu restricţionarea achiziţiei de vehicule bazate pe combustibili fosili.

„Pe lângă susţinerea necesarului investiţional al clienţilor, facilităţile oferite de CEC Bank prezintă şi o componentă socială importantă, ce vizează menţinerea şi/sau crearea de locuri de muncă, sprijinirea tinerilor antreprenori şi a tinerilor angajaţi. Astfel, în cadrul Programului Româno-Elveţian au fost menţinute, doar în acest an, peste 1.100 de locuri de muncă, din care 700 ocupate de femei şi au fost create peste 160 de noi locuri de muncă, din care 60 ocupate de femei”, a declarat Radu Graţian Gheţea, Preşedinte – Director General CEC Bank.

CEC Bank a acordat peste 300 de credite de investiţii în cadrul Programului Româno-Elveţian, cu o maturitate de până la cinci ani, în principal companiilor din domeniul producţiei, turismului şi serviciilor medicale.

sursa: mediafax.ro