Marii designeri și specialiști în istoria modei au menționat faptul că anul 2017 a fost cel mai permisiv an vestimentar, fiind vizat mai întâi de toate confortul purtării diferitelor piese ce alcătuiesc tinutele, iar 2018 prevestește eliminarea pantofilor cu toc incomozi și a bijuteriilor opulente sau a inserțiilor cu pietre și paiete, se arată într0un comunicat larysa.ro.

Plecând de la aceste tendințe de minimizare si promovarea a lejerității și simplitășii, cel mai probabil în perioada următoare vor fi din ce în ce mai populare elementele care alcătuiesc ținute casual pentru femei disponibile într-o colecție impresionantă.

Stilul casual, un stil simplu, dar greu de definit

Se spune că stilul casual este mai usor de definit, în alcătuirea lui intrând foarte multe elemente și articole vestimentare, putând fi adoptat pentru desfașurarea activităților zilnice, dar potrivit și pentru participarea la evenimente diverse.

În altă ordine de idei, cea mai concisă descriere a stilului casual este delimitată de tipul evenimentului, locul de desfășurare, oră la care are loc și nu în ultimul rând, de stilul vestimentar personal al fiecărei femei.

• O ținută casual poate fi compusă din două piese vestimentare – Salopetă și sacou / pantaloni și o bluză / bluză și o fustă sau jeans cu o bluză sau cămașa eleganță și un sacou în culori închise sau rochii accesorizate într-o manieră eleganță;

• Jeanșii incluși în ținute casual damă elegante sunt de regulă de culoare închisă – bleumarin, negru, gri petrol. Sunt recomandate modelele skinny sau slim fit, care se găsesc cu ușurință în toate magazine;

• Rochiile pot fi în nuanțe vesele de vară, dar să se identifice cât mai tare cu stilul business sau rochii model sarafan;

• Pentru sezoanele reci, ținutele casual sunt preferatele doamnelor atunci când merg la plimbare, cumpărături sau chiar la job-Sunt de efect mixurile cu un pulover oversize în culori calde, pantalonii strâmți și ghete elegante.

Accesorizarea este întotdeauna discretă, iar trenciurile reprezintă o adevărată piesă statement al acestui stil.