Tranzacțiile Futures pe cea mai populară criptomoinedă din lume, lansate luni pe piața CBOE Global Markets Inc., au mărit cotația Bitcoin cu 26% în sesiunea de debut, declanșând două opriri temporare de tranzacționare menite să calmeze piața, relatează Bloomberg.com.

Volumul inițial a depășit așteptările comercianților, în timp ce traficul pe site-ul web al CBOE era atât de intens încât a provocat întârzieri și întreruperi temporare.

„Este foarte rar să vedeți ceva mai volatil decât Bitcoin, dar noi am găsit ceva spectaculos: contracte futures”, a declarat Zennon Kapron, directorul executiv al firmei de consultanță Kapronasia din Shanghai, citat de Bloomberg.com.

„Lansarea contractelor futures cu suport Bitcoin pe o bursă reglementată este un punct de referință pentru speculatori, întrucât creșterea din acest an i-a captivat pe toți investitorii de pe Wall Street. Contractele CBOE vor fi urmate în curând de oferte similare de la CME Group Inc și Nasdaq Inc. și ar trebui să faciliteze investitorilor de masă platformele adecvate pentru a paria pe creșterea sau căderea criptomonedei”, notează Bloomberg.com.

Contractele Futures pe Bitcoin cu scadența în luna ianuarie au fost încheiate pe cotații cu 20% mai mari, la 18.040 dolari/Bitcoin, de la un nivel de deschidere de 15.000 dolari/Bitcoin, fiind încheiate 3.051 de tranzacții.

„Diferența reflectă nu numai noutatea activului, ci și dificultatea utilizării contractelor futures pe cont propriu în numerar pentru a tranzacționa împotriva spot-ului”, au afirmat strategii pieței, citați de Bloomberg.com.

Sursa: Mediafax