Comisiile permanente pentru Politică economică, reformă și privatizare, respectiv Industrii și servicii din Parlament l-au validat, luni, pe candidatul PSD pentru funcția de ministru al Economiei, Dănuț Andrușcă, cu 42 de voturi „pentru” și 18 „împotrivă”.

La ședința de validare, Dănuț Andrușcă a citat o serie de pasaje din noul program de guvernare, vorbind despre Codul Economic (care „va fi în dezbatere parlamentară în anul 2018”), Fondul Suveran de Investiții, actualizarea Legii redevențelor și constituirea Casei de Comerț. Referindu-se la Legea Redevențelor, Andrușcă a spus că un proiect normativ va fi transmis spre avizare „la sfârșitul lunii februarie”.

Dănuţ Andruşcă, în vârstă de 49 de ani, a fost propus de PSD pentru a prelua funcţia de ministru al Economiei, luându-i locul lui Gheorghe Şimon.

El a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr. 29 Neamţ, în anul 2016. Activitatea sa parlamentară consemnează o singură moţiune depusă şi 46 propuneri legislative iniţiate, din care 3 promulgate ca legi.

Dănuț Andrușcă a obținut licenţa ca economist în anul 2001, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Facultatea de Ştiinţe Economice.

Ministrul propus al Economiei, Dănuț Andrușca, a enumerat, luni, după ce a fost validat din comisiile de specialitate din Parlament, câteva priorități, însă, la întrebările jurnaliștilor despre modul în care le va pune în aplicare, el a evitat să răspundă – ”este trecut în programul de guvernare”.

”Voi face tot ce îmi stă în putință pentru dezvoltarea economiei românești, dar un rol important va avea pentru… în cadrul economiei… Îmi cer scuze că sunt emoționat. O a doua propunere și susținere din partea mea va fi pentru crearea de noi locuri de muncă, dar noi locuri de muncă mai bine plătite”, a spus după audieri Dănuț Andrușca.

Jurnaliștii au întrebat cum va crea noi locuri de muncă, Andrușca a indicat sec: ”Este trecut în programul de guvernare. Nu vreau să intrăm în detalii”.

”O a treia viziune este pentru susținerea tuturor producătorilor”, a continuat Andrușca.

Jurnaliștii au insistat: ”Cum?, întrebare la care ministrul propus pentru Economie a răspuns”Prin programul de guvernare. Aveți toate datele”.El a mai spus că mai multe detalii va oferi ulterior.

Sursa: Mediafax