In maxim trei ani, policlinicile spitalelor din doua orase brasovene vor fi complet modernizate si vor beneficia de dotari performante, ca urmare a doua contracte de finantare semnate la sediul ADR Centru din Alba Iulia, in cadrul Axei Prioritare 8 din Programul REGIO 2014-2020.

Astfel, peste 30.000 persoane vor beneficia de servicii medicale si tratamente optime, ca urmare a investitiilor realizate de edili. Prin proiectul ”Reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Aurel Tulbure” Fagaras”, in aceasta unitate medicala se vor folosi fonduri totale de peste 11,3 milioane lei pentru transformarea completa a ambulatoriului integrat de la spitalul municipal. Pe de alta parte, prin proiectul ”Dotare Ambulatoriu Spital orasenesc ”Dr. Caius Tiberiu Sparchez” cu aparatura medicala si mobilier”, unitatea medicala din Zarnesti va beneficia de resurse financiare totale in valoare de peste 10,1 milioane lei, pentru achizitii de echipamente. Cele doua contracte au fost semnate de domnul Dan Popa, directorul Directiei Organism Intemediar (OI) pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru si primarul municipiului Fagaras, Gheorghe Sucaciu, respectiv de primarul orasului Zarnesti, Alexandru Lucian Igrisan.

Valoarea totala a cererii de finantare cu titlul ”Reabilitarea, modernizarea si dotarea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal ”Dr. Aurel Tulbure” Fagaras” este de 11.339.458,00 lei, din care valoarea finantarii nerambursabile alocate de MDRAP este de 10.465.752,78 lei, aproximativ: 2.250.000 euro, reprezentand 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului. Durata estimata de implementare este de trei ani, pana la sfarsitul lunii septembrie 2022.

Obiectul investitiei il reprezinta lucrarile de reparatii si consolidare, modernizare si dotare cu aparatura si mobilier medical pentru relocarea Ambulatoriului Integrat in cladirea unde functioneaza sectia de Pediatrie a spitalului. Terenul pe care se va realiza investitia are suprafata de aproape patru hectare, in intravilanul municipiului Fagaras. Cladirea care va fi reabilitata si modernizata are regimul de inaltime P+1, cu un subsol partial.

  ”Unitatile medicale din judetul Brasov beneficiaza, prin contractele semnate, de investitii totale cumulate in valoare de peste 20 milioane euro, pentru extinderi si modernizari de cladiri, dar si pentru eficientizare energetica si achizitia de dotari moderne. Realizarile sunt posibile datorita accesarii de catre reprezentantii administratiei publice locale a mai multor scheme de finantare din fonduri europene REGIO pentru investitii in infrastructura de sanatate. As dori sa subliniez ca municipalitatea din Fagaras are inca sase contracte REGIO semnate, pentru investitii in eficientizare energetica a cladirilor rezidentiale, pentru reabilitarea Cetatii simbol al orasului, dar si pentru cresterea calitatii vietii si dezvoltarea mediului antreprenorial, precum si pentru modernizarea sistemului de sanatate. Toate aceste proiecte din Fagaras atrag peste 14 milioane euro pentru cresterea calitatii vietii cetatenilor. De cealalta parte, edilii din Zarnesti investesc in total peste 6,8 milioane euro, prin programul REGIO, pentru eficientizarea energetica si echiparea spitalului orasenesc. Toate aceste proiecte vor fi asigura oamenii ca administratia locala face eforturi pentru cresterea calitatii serviciilor medicale, dar si pentru rezolvarea problemelor comunitatii, utilizand resurse europene, a declarat domnul Dan Popa, directorul Directiei Organism Intemediar pentru implementarea POR din cadrul ADR Centru.

Scopul proiectului este de a contribui la eficientizarea sistemului de sanatate din orasul Zarnesti, prin reducerea internarilor evitabile in cadrul Spitalului orasenesc ”Dr. Caius Tiberiu Sparchez”, cat si la accesibilizarea ofertei de servicii de asistenta in cadrul Ambulatoriului. Prin acest proiect, ambulatoriul va fi dotat cu 85 bucati echipamente medicale achizitionate pentru ridicarea nivelului calitativ al actului medical si 164 bucati piese de mobilier achizitionate pentru crearea conditiilor optime de desfasurare a actului medical. Toate acestea sunt dedicate pentru sectiile: Pediatrie, Interne- Pneumologie, Cardiologie, Obstretica – Ginecologie, Chirurgie – Ortopedie, ORL, Oftalmologie Sala Tratamente, Oftalmologie Cabinet, Explorari Functionale Radiologie, Balneofizioterapie.