Românii ocupați își comandă dulciurile pentru Paști de la bloggeri culinari sau din patiserii, iar cele mai cerute produse au fost cozonacii, pasca și prajiturile. O investiție minimă într-o afacere cu dulciuri este de 15.000 de euro, a relatat  producătorul Angelica Ivașcu.

Pentru Paște, cele mai căutate produse au fost cozonacii cu nucă sau cu rahat, pasca cu brânză și fructe confiate (stafide, caise, merișoare), pasca cu ciocolată, tartele sărate (quiche Lorraine, tartă cu ceapă caramelizată, tartă cu măsline, plăcintă cu praz sau cu ciuperci).

 

„Prețul unui kilogram de prăjituri variază în funcție de ingrediente. Dacă, de exemplu, vrei ceva cu zmeură, sau fructe de pădure care sunt extra-sezon, prețul este mai mare. În principiu se pune în calcul prețul ingredientelor, al energiei electrice consumate de mixer, blender etc. și al gazelor consumate pentru prepararea termică. Mai trebuie luate în calcul uzura aparatelor electrocasnice, consumabilele de tip hârtie de copt, folie de aluminiu, pungi de ornat, ambalaje pentru livrare și, nu în ultimul rând, manopera și timpul alocat preparării”, a precizat Angelica Ivașcu, blogger la „Prăjituri de Casă”.

Potrivit bloggerului, pentru a face profit din vânzarea prăjiturilor ar trebui dublată valoarea ingredientelor per kilogram, iar persoanele care apelează la serviciile ei sunt cu venituri medii sau foarte ocupați, dar și cei preocupați să ducă un stil de viață sănătos.

„Clienții care achiziționează prăjituri sunt cei cu venituri medii și peste medie, foarte ocupați, dar și oamenii preocupați să mănânce mai sănătos sau cei care nu se pricep să le facă singuri. Cei cu mai puține resurse financiare, ca studenții sau bătrânii, preferă cozonacii din supermarket, care însă sunt suspect de ieftini (am văzut și cu 4 lei bucata), dar din păcate cât plătești atât primești”, a mai spus Angelica Ivașcu.

 

Pe de altă parte, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, cofetăriile Delice au pregătit cozonaci cu nucă, rahat, mac sau cacao, dar și tradiționala pască umplută cu brânză dulce și stafide.

„Succesul cozonacului realizat în laboratorul Cofetăriilor Delice este datorat producției. Noi manufacturăm umplutura din cozonaci exact cum o făcea bunica în bucătărie, iar aluatul și umplutura cozonacilor și al pascăi le realizăm tradițional, adică din ingrediente naturale, fără grăsimi hidrogenate sau e-uri”, a declarat Laurențiu Dascălu, director general Cofetăriile Delice.

Sursa: Mediafax