Adrian Tănase, directorul de investiții al NN Pensii, este noul director general al Bursei de Valori București, după ce Ludwik Sobolewski a demisionat la sfârșitul lunii octombrie, potrivit unor surse de pe piața de capital citate de Ziarul Financiar.

Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), a declarat, marți, în cadrul unei conferințe că încă nu a fost luată o decizie „formală” în ceea ce privește numirea unui director general.

„Aș dori să menționez faptul că la Bursa de Valori București vom nominaliza în următoarele săptămâni un nou CEO în mod formal, pentru moment încă nu s-a luat o decizie formală. Deci, în perioada imediat următoare vom nominaliza un CEO și când se va întâmpla formal acest lucru vom anunța corespunzător piața”, a spus Anghel.

BVB nu a transmis oficial noua numire deoarece documentele nu sunt încă pregătite, înțelegerea dintre Tănase și BVB fiind una verbală, în prezent, conform surselor citate de ZF.

Adrian Tănase de la NN Pensii, și Ciprian Păltineanu, director la Unicredit pe domeniul corporate, se aflau pe lista scurtă a BVB pentru funcția de director general, mai scrie ZF.
Alin Barbu, anterior director general adjunct, a fost numit la începutul lunii noiembrie în funcţia de director general interimar.

Ludwik Sobolewski a demisionat din funcția de director general al Bursei de Valori București (BVB), la finalul lunii octombrie, în contextul în care la finalul lunii august a decis să nu își mai exercite mandatul, după ce contractul a expirat.

sursa: mediafax.ro