Secretarul de stat Paula Pîrvănescu a anunțat, într-un comunicat, că Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este preocupat în anul 2018 de realizarea catalogului INVEST România, care conține proiecte privind revitalizarea zonelor industriale din administrația publică românească şi promovarea companiilor românești pe piața externă. Promovarea comerțului, antreprenoriatul local, alături de Legea prevenirii, Legea parteneriatului public privat, Legea 102/2016 şi  Legea debirocratizării au fost, de asemenea, prezentate în cadrul Consiliului Consultativ pentru Antreprenoriat Regiunea Nord-Est reunit in şedinţa din 23 ianuarie a.c..

Reprezentanții mediului de afaceri au solicitat îmbunătățirea legislației în domeniul achizițiilor publice, I.S.U. și urgentarea Normelor privind parteneriatul public-privat, adoptarea măsurilor de debirocratizare, o mai bună colaborare cu MMACA și cu instituțiile statului, precum și eficientizarea comunicării pachetelor legislative pentru antreprenori.

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat de nivel regional funcționează în cadrul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE), ca organism consultativ, de nivel regional, fără personalitate juridică și își desfășoară activitatea în conformitate cu dispozițiile legale în vigoare, respectiv ordinul nr. 1535/2017 emis de către ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat.