Fondul de urgență pentru spitale creat de JYSK România, în valoare de 150.000 de lei, a fost folosit pentru dotarea a 19 unități medicale din România cu produse menite să ajute spitalele în lupta contra coronavirusului.

La finalul lunii martie, JYSK România a anunțat crearea unui fond de urgență pentru spitale, din care urma să doneze produse proprii spitalelor. La apelul retailer-ului scandinav au răspuns managerii a 19 unități medicale: 18 spitale și un serviciu de ambulanță.

Fondul de urgență a fost folosit pentru spitale din Baia Mare, Cluj-Napoca, București, Constanța, Timișoara, Zalău, Bistrița, Aiud, Năsăud, Fălticeni, Gheorgheni, Bârlad, Mioveni, Drobeta Turnu-Severin, Orșova și pentru Serviciul de Ambulanță Huși.

“Apelul nostru a ajuns la spitale din toată țara care în această perioadă au nevoie de sprijin. Majoritatea spitalelor ne-au spus că orice putem dona este binevenit. Nevoile principale au fost de plăpumi, perne, pilote, lenjerii de pat pentru a suplimenta numărul de paturi destinate tratării pacienților diagnosticați cu COVID-19. Apoi, multe spitale au pregătit camere unde să doarmă medicii care, în timpul pandemiei, nu vor mai ajunge la ei acasă și vor dormi la spital. Pentru aceste camere au avut nevoie de paturi pliabile, canapele extensibile, saltele, lenjerii de pat, perne și plăpumi. Colegii din magazine s-au bucurat că pot da o mână de ajutor spitalelor din orașele lor, au pregătit produsele și le-au livrat, ba chiar unii ne-au pus în legătură cu spitalele locale care auziseră de inițiativa noastră, dar nu știau cum să ia legătura cu noi. Sperăm să trecem cu toții cu bine de această perioadă dificilă, iar pentru ca acest lucru să se întâmple avem nevoie de spitale pregătite”, a spus Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

Lista spitalelor care au beneficiat de fondul de urgență:

Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș București

Spitalul de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes Timisoara

Spitalul de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rusdea” Baia Mare

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj

Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti

Spitalul Municipal Gheorgheni

Spitalul Municipal Orșova

Spitalul Căi Ferate Drobeta Turnu Severin

Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanța

Spitalul Municipal Aiud

Spitalul de boli infecțioase și psihiatrie Baia Mare

Spitalul Județean de Urgență Bistrița

Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” Bârlad

Spitalul Județean de Urgente Zalău

Serviciul de ambulanță Vaslui, subunitatea Huși

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca

Spitalul Orășenesc Mioveni

Spitalului Orășenesc “Dr.George Trifon” Năsaud

Spitalul Municipal Fălticeni

Lista detaliată a donațiilor din fondul pentru spitale poate fi văzută aici: https://jysk.ro/spitalele-au-nevoie-de-noi;

sursa: comunicat de presa