Different Angle Cluster (DAC) a participat la întâlnirea organizată de Ministerul Mediului de Afaceri, Comerţ si Antreprenoriat pe tema productivităţii în România şi a potenţialei creări a unui centru de productivitate. Discuția cu reprezentanți ai mediului de afaceri din România a avut loc în cadrul unei misiuni economice a Korea Productivity Center (KPC) și Korea Development Institute (KDI) în România și a avut o temă deschisă, pornind de la bune practici din Coreea de Sud în sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii, dezvoltarea ecosistemului de afaceri și strategiile de competitivitate.

Evenimentul a fost o bună oportunitate pentru înțelegerea condițiilor de afaceri din Coreea de Sud și pentru identificarea unor soluții noi de sprijinire a mediului de afaceri din România. In discutia cu delegatia Coreeana s-a discutat despre modul de functionare al KPC (Corean Productivity Centef), care in mare este impartita in doua: prima organizatie care studiaza mediul economic si evolutia indicilor de competitivitate; o a doua care vine cu propuneri de masuri concrete (legi, reglementari, initiative de sustinere/ incentivizare) in scopul cresterii productivitatii, masuri care sunt initiate pe baza analizelor facute de prima institutie.

Pe de alta parte, s-a dezbatut oportunitatea deschiderii unui centru de Productivitate in Romania si despre cum ar beneficia o organizatie precum DAC de un astfel de centru. S-a discutat despre statutul Clusterelor cu exemplificare DAC, rolul lor, modul cum sunt sau nu sustinute de catre stat in Romania si similitudini cu cele din Coreea. S-a subliniat ca in Coreea si Japonia clusterele au un statut foarte bine definit, primesc finantare, iar accesul la anumite tipuri de proiecte fiind permise numai unor astfel de organizatii.

Clusterul Different Angle a fost inițiat de 11 companii membre – firme de consultanță și IT&C cu mai mult de 15 ani de experiență pe piață. Acestea și-au pus laolaltă abilitățile, cunoașterea și expertiza pentru a livra produse și proiecte excepționale.