Producătorul german de piese și accesorii auto Wielputz a semnat, miercuri, un contract de închiriere a 30.000 de metri în Parcul High Industria Park Craiova, nemții urmând să investească 10 milioane de euro. Vor fi create 500 de noi locuri de muncă.

Contractului de închiriere cu High Industria Park Craiova a fost semnat în prezența reprezentanților Consiliului Județean Dolj și a lui Wolker Schlegel, CEO-ul companiei germane, care au spus că evenimentul este poate cel mai important în ceea ce privește investiţiile în România ultimilor doi ani şi jumătate.

„În numele firmei Wielputz sunt foarte fericit că astăzi în Craiova căutarea unei locaţii pentru prima noastră producţie în străinătate a fost realizată cu succes. Căutam o locaţie nouă de producţie în România de ceva timp. Am avut primele discuţii pentru o locaţie în judeţul Mureş şi am fost acum opt săptămâni pentru prima oară, aici, în Dolj, şi când am văzut această regiune am căutat şase locaţii de producţie. Ne-am simţit ca acasă după prima discuţie, aici, în Craiova şi ne-am întors în Germania cu un sentiment foarte bun şi acum patru săptămâni am hotărât să ne depunem candidatura pentru locaţia din Hight Tech Park şi astăzi ne bucurăm că am putut încheia această candidatură cu succes”, a declarat Wolker Schlegel.

El a adăugat că, în Germania, nu se mai puteau extinde şi de aceea au luat hotărârea de a merge în străinătate pentru o nouă investiţie, care va ajunge la 10 milioane de euro.

„Suntem absolut convinşi că aici avem posibilitatea de a ne extinde, să creştem cu produsele noastre noi. Şi aici, pe acest teren, vedem un potenţial foarte bun. Şi în următorii ani, bineînţeles depinde foarte mult şi de factorii de piaţa automotive, să ajungem la crearea a 500 locuri de muncă şi o investiţie totală în fază finală de aproximativ 10 milioane euro. Planificăm pentru prima hală un mix de produse. Pornim, în principal, cu montaj. Şi al doilea pas va fi cu produse Hight Tech, care în momentul de faţă sunt încă în faza de prototip şi abia în anul 2019 pornim producţia de serie pentru aceste produse noi. Avem nevoie de angajaţi. Marea majoritate a angajaţilor noştri vor fi doamne. Pornim de la locuri de muncă simple, de exemplu, montatori, ajungem până la locuri de muncă extrem de calificate, până la cercetare-dezvoltare”, a mai spus reprezentantul Wielputz.

Reprezentanții companiei au adăugat că la 1 septembrie vor să pornească producţia.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că vor fi continuate investițiile în Parcul industrial astfel încât să devină un incubator de afaceri.

Wielputz e cea de-a 16 firmă care închiriază teren în High Tech Industry Park, iar valoarea investițiilor, potrivit lui Prioteasa, este de aproximativ 20 milioane euro, fiind create aproximativ 1.500 locuri de muncă.

Nemții și-au programat să înceapă lucrările în luna mai, la Craiova fiind prima investiție Wielputz din afara Germaniei. Terenul a fost închiriat pe o perioadă de 27 ani, prețul e 0,1 euro pe mp pe lună. Posibilitate de prelungire a contractului este de până la 99 ani.

Firma Wielputz are o tradiţie de peste o sută de ani, conform CEO-ului companiei. Paleta de produse porneşte cu sisteme simple, îndoire fire de metal, până la cele mai complexe ansambluri, clienţii principali ai companiei fiind firmele de renume mondial din domeniu precum, Daimler, Volkswagen, General Motors, inclusiv Ford.

sursa: mediafax.ro