UrbanizeHub lansează cea de a doua campanie pentru a afla care sunt prioritățile orașelor în viziunea locuitorilor lor. Prin proiectul “Viitorul oraşelor din România”, UrbanizeHub lansează un proces de consultare cu privire la viitorul fondurilor europene în perioada 2021-2027. Această campanie de consultare vine ca o continuare a campaniei “Alege prioritățile orașului tău”, în care peste 100.000 de cetățeni din întreaga țară au votat pentru orașul lor.

“Ne-am gândit să demarăm această consultare publică, deoarece ne aflăm într-o perioadă în care se stabilește şi se negociază planificarea fondurilor europene pentru următoarea perioada financiară 2021-2027. Noi ne dorim să aflăm de la cetățeni cum văd ei planificarea fondurilor europene”, a precizat Grațian Mihăilescu, fondatorul Urbanizehub.

În cadrul acestui nou proiect, locuitorii orașelor sunt invitați să completeze un chestionar cu întrebări clare şi răspunsuri scurte, la întrebări pe câteva teme importante care ar putea să influențeze pozitiv şi să aducă deciziile mai aproape de nevoile concrete ale oamenilor.  O campanie similară va fi adresată exclusiv primarilor din România, care vor fi consultaţi cu privire la domeniile în care sunt necesare finanţări europene.

Campania se va desfășura până la sfârșitul acestui an, după care  toate răspunsurile colectate vor fi transpuse într-un  raport pe care va fi transmis Guvernului României şi Comisiei Europene. Linkul unde pot fi accesate întrebările pentru a răspunde în cadrul acestei campanii este: https://urbanizehub.ro/viitoruloraselor/