Proiectul parteneriatului public-privat va fi adoptat în şedinţa de Guvern de miercuri, dacă toate avizele sunt gata, sau săptămâna viitoare, a anunţat, luni, premierul Mihai Tudose.

“Legile privind achizițiile și contractul sunt trei propuneri, sunt gata de a fi trimise direct la Parlament pentru celeritate, să nu mai treacă o lună, două prin circuitul de avizare de la Guvern, apoi dezbaterea publică și ajunge la Parlament. Le facem prin Parlament direct, iar legea parteneriatului public privat, dacă dă Dumnezeu și avem avizele până miercuri, îl facem miercuri prin ordonanță ca să îl avem funcțional. Dacă ne mișcăm mai greu, săptămâna viitoare. Dar cel târziu săptămâna viitoare, proiectul parteneriatului public-privat va fi publicat în Monitorul Oficial”, a declarat, luni, premierul Mihai Tudose, la ședința Asociației Municipiilor din România.

Citește și: DIFFERENT CITY-SMART CITY: Parteneriatul Public-Privat, cea mai așteptată metodă de finanțare

Săptămâna trecută, liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa că membrii Coaliţiei de guvernare au luat decizia ca proiectul referitor la reglementarea parteneriatelor public-privat să fie adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă.

“Am discutat despre parteneriatul public-privat şi decizia adoptată a fost ca acest proiect să fie adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă pentru că este din ce în ce mai necesar şi s-a lungit foarte mult”, a spus Dragnea, la finalul şedinţei coaliţiei.

sursa: mediafax.ro