Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că Fiscul cheltuie anual zece milioane de euro pe plicurile pe care le trimite contribuabililor, adăugând că se discută un set de propuneri la nivelul Guvernului pentru a evita o astfel de cheltuială.

„Vă dau un exemplu așa, ca timp de cheltuială care trebuie să dispară urgent din zona publică. Fiscul știți că trimite acele plicuri către contribuabili. Cheltuiala anuală pe această zonă este undeva la 10 milioane de euro. Un total nejustificat. Adică putem să aplicăm aici clar o măsură care să ducă la evitarea trimiterii prin poștă a acestor plicuri, pe care de foarte multe ori, cei care sunt vizați nu le ridică de la Poștă. Noi emitem, dar ei nu ridică și atunci este un exemplu mic, dar cumulat cu altele, veți vedea că sumele sunt foarte mari”, a susținut Teodorovici, la Parlament.

Ministrul de Finanțe a precizat că va analiza ce se poate face pentru ca toți contribuabilii să poată comunica online cu Fiscul.

Va fi un set de propuneri, îl discutăm la nivelul conducerii Guvernului și vom comunica public toate aceste măsuri. Cei care spuneți că nu au (Internet – n.r.), eu am următoarea abordare, repet, suntem în secolul XXI, într-un an destul de avansat. Nu putem să ținem o țară pe loc pentru unii sau alții. Vom vedea pentru fiecare zonă în parte ce se poate face la nivelul administrației centrale și locale, pentru ca toți cei care sunt contribuabili să aibă acces să poată să comunice online cel puțin cu zona de Fisc. (…) O să vedeți că soluțiile vor fi și pentru zonele din vârful muntelui. O să vedeți cât de frumos le așezăm în practică”, a adăugat Eugen Teodorovici.

Sursa: Mediafax