Începând de azi, 22 ianuarie 2019, start-up-urile pot aplica aici pentru a se înscrie la cea de-a treia rundă de accelerare a Techcelerator, primul program de acest tip din România care susține și financiar companiile de tehnologie aflate la început de drum, cu ajutorul partenerului strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

Techcelerator vizează companii aflate în faza Minimum Viable Product (MVP) din domenii precum FinTech, securitate cibernetică, MedTech, soluții pentru transformare digitală, inclusiv aplicații din zonele blockchain, inteligență artificială (AI) sau machine learning (ML). Structura echipei, impactul pe piață, împreună cu tehnologia utilizată și gradul de maturitate al produsului reprezintă alți factori importanți în procesul de evaluare.

Companiile selectate pentru noua rundă de accelerare vor beneficia și de implicarea unor parteneri din mediul corporate, care se vor concentra în mod special pe trei direcții specifice: FinTech, PropertyTech și Digital Transformation (& Automatizare). Banca Transilvania va oferi asistență și mentorat pentru start-up-urile care dezvoltă servicii financiare pentru IMM-uri. Un alt nou partener este Globalworth, liderul pieței de birouri din România, cu sprijinul căruia va fi lansată o nouă categorie la care start-up-urile pot aplica, respectiv cea de PropertyTech. Soluțiile din zonele smart buildings și smart city, mobilitate și energie, automatizarea proprietăților sau software imobiliar vor beneficia de sprijin din partea Globalworth, obținând acces la know-how din acest sector și își vor putea testa produsele și valida prototipurile în clădiri de birouri premium, care integrează elemente ale orașelor viitorului. La rândul său, în calitate de partener, EY Romania va oferi asistență în ceea ce privește adaptarea produselor la piață și expansiunea startup-urilor, prin prezența sa globală, pe fondul focusului strategic al companiei de susținere a antreprenorilor și ideilor de valoare. În rețeaua de centre de creștere și inovare ale partenerului, startup-urile care dezvoltă produse din domeniul serviciilor digitale vor beneficia de cunoștințe și acces la clienți relevanți și piețe complexe.

Aplicațiile pot fi trimise până pe 25 februarie 2019. Programul de accelerare va începe pe 15 aprilie și va avea o durată de 10 săptămâni, desfășurându-se atât în București, cât și în Cluj-Napoca, cu sprijinul companiilor partenere și a aproximativ 60 de mentori români și străini.

Start-up-urile din a treia rundă a Techcelerator vor avea acces la sesiuni intensive de business coaching, mentorat, know-how specific în funcție de industria startup-ului și servicii de marketing. De asemenea, start-up-urile vor avea acces la comunități internaționale pentru creștere și expunere pe piața globală. La finalul programului de accelerare, start-up-urile respective își vor prezenta public business-urile în cadrul unui eveniment de tip Demo Day, putând astfel să atragă fonduri suplimentare din partea altor investitori.

Mai mult, start-up-urile selectate vor beneficia de o primă rundă de investiții de 50.000 de euro din partea GapMinder Venture Partners BV, în schimbul unei cote de 7% din compania lor. Start-up-urile care au înregistrat un progres semnificativ au șansa de a fi invitate la o a doua rundă de investiții de până la 50.000 de euro, sumă convertibilă în acțiuni.

Suntem atenți în permanență la dinamica pieței locale de start-up-uri și suntem siguri că, și de data aceasta, vom atrage unele dintre cele mai promițătoare proiecte. Încurajăm toți membrii ecosistemului să aplice pentru milionul de euro rezervat pentru finaliștii celei de-a treia runde de accelerare. În același timp, suntem foarte selectivi deoarece căutăm echipe puternice care au o imagine clară asupra afacerii lor și a felului în care vor să o dezvolte și care, de asemenea, au soluții cu potențial de creștere mare pentru piața globală. Noi nu oferim doar fonduri generoase pentru accelerarea lor, ci și uneltele și resursele de care au nevoie proiectele lor pentru a și le valida și a le crește accelerat“, spuse Cristian Dascălu, Partener GapMinder Venture BV și liaison între Techcelerator și ecosistemul local de start-up-uri de tehnologie.

 12 startup-uri au încheiat cu succes prima rundă de accelerare în iunie 2018, iar în prezent, alte 8 urmează să își prezinte proiectele în cadrul unui eveniment de tip Demo Day pe 31 ianuarie, la finalul celei de a doua runde de accelerare.

 

***

Despre GapMinder Venture Partners BV

GapMinder Venture Partners  este un fond de investiții menit să ofere capital pentru companiile în stadiu incipient, dar cu potențial de creștere și pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate în fază de expansiune atât la nivel local, cât și internațional. Fondul de investiții pune accentul pe tehnologie și servicii, diversificarea sectorială, obiective orientate spre produs, respectiv echipă. GapMinder investește în companii în prima fază de investiții (serie A), seed și pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directă ca investitori, sporind creșterea organică a companiilor prin implicarea directă în organizarea operațională, guvernanța corporativă, disciplina financiară și susținerea managementului.

GapMinder este co-finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014 – 2020.

Despre Techcelerator
Techcelerator este un program de accelerare care se adresează startup-urilor românești de tehnologie. Cu sedii în București și Cluj-Napoca, două centre importante ale inovației românești, Techcelerator este primul accelerator din România care alocă fonduri pentru dezvoltarea companiilor aflate în faza de (pre)accelerare. Datorită parteneriatului strategic cu GapMinder Venture Partners sunt vizate pentru accelerare și investiții companiile tinere inovatoare, cu potențial ridicat de dezvoltare și extindere la nivel internațional, din industrii în creștere precum: software, securitate cibernetică, inteligență artificială, transformare digitală, soluții IT pentru sănătate, AgTech, FinTech și altele.