Potrivit unui studiu publicat de Daily Mail, Daniel Craig a fost numit cel mai atractiv actor al Bond din franciza filmului. Însă,  Dr. Julian De Silva, chirurg plastic din Anglia, a folosit raportul grecesc de aur al Beauty Phi pentru a clasifica cele șapte vedete Bond de la cele mai atractive până la cele mai puțin atractive – iar Craig a aterizat în partea de jos a listei.

Ratiunea de aur a frumuseții judecă atractivitatea unei persoane bazată pe cât de simetrică este structura facială a unei persoane. În ultimul său studiu, dr. De Silva a analizat actorii folosind tehnici de cartografiere facială și căutând aparițiile lor în timpul petrecut în filmul Bond.

Cand Craig a fost testat, fata sa a fost descoperita ca fiind cea mai putin simetrica fata de Sean Connery, Roger Moore, George Lazenby, Timothy Dalton si Pierce Brosnan.

Potrivit lui De Silva, Craig a scăzut cu un scor de 84,2% pentru că “are buze foarte subțiri, un nas mare, iar fața lui este foarte lată”.

Rezultatele studiului au arătat că actorul Bond cu chipul cel mai simetric este Connery, care a obținut 89,2%, cu caracteristici care sunt proporționale și mai apropiate de idealul grecesc. După Connery, Moore este la 88,8%, Dalton la 86,5%, Brosnan la 85,3% și Lazenby la 85,2%.


Nu este prima dată când dr. De Silva a folosit această tehnică pentru a analiza celebrități. În 2017, el a spus că George Clooney are cea mai simetrică față de mai multe vedete de sex masculin.