Românii cu un regim special de alimentație cheltuiesc, în medie, în perioada de sărbători, între 300 și 500 de lei pentru produsele speciale de alimentație, coșul de cumpărături crescând cu până la 30% față de celelalte perioade ale anului, potrivit unui studiu realizat de alimentespeciale.ro.

La capitolul celor cu un regim special de alimentație intră cei care suferă de o anumită afecțiune, intoleranță, alergie sau, pur și simplu, au adoptat un stil de viață mai sănătos.
Făina fără gluten (mei, hrișcă, migdale, porumb, quinoa, orez, năut, mixuri), laptele, ciocolata și pudrele vegetale, dulciurile, sosurile și cremele fără zahăr sau fără gluten, îndulcitorii și fructele uscate sunt unele dintre cele mai căutate în acestă perioadă. Potrivit AlimenteSpeciale.ro, acest tip de produse reprezintă peste 30% din vânzările magazinului în preajma sărbătorilor.

„În afară de creșterea cantitativă a coșului de cumpărături, o altă tendință pe care am observat-o în preajma sărbătorilor este și îndreptarea clienților magazinului nostru spre diversitate, către produsele din gamele de vârf, care deși sunt ușor mai scumpe, sunt mai bune din punct de vedere calitativ”, potrivit reprezentanților alimentespeciale.ro.

Portalul alimentespeciale.ro este un magazin online specializat care comercializează o gamă variată de alimente și suplimente nutritive destinate copiilor sau adulților cu programe speciale de nutriție (alimente fără gluten, fără zahăr, hiperproteice, dietetice, suplimenți energetici, produse bio, organice, vegane, alimente fără lactoză sau iod etc.) sau interesați de un stil de viață mai sănătos.

sursa: mediafax.ro