DeviceHub, platforma open-source pentru Internet of Things (IoT), anunță lansarea celei mai noi soluții pentru managementul contoarelor inteligente.

Smart Metering Pro este cea mai flexibilă soluție pentru managementul infrastructurii de contoare inteligente de pe piață, creat pentru automatizarea procesului de facturare pentru gaz, apă, curent electric și agent termic, oferind o soluție sustenabilă, prietenoasă cu mediul, reducând costurile operaționale și îmbunătățind raportarea și previzionarea internă, se arată într-un comunicat de presă.

În contextul modernizării globale a infrastructurii de contoare, soluția DeviceHub este compatibilă cu orice model de contor inteligent, indiferent de producător, asigurând conectivitate universală și arhitectură scalabilă cu o investiție inițială redusă.

Cele mai mari beneficii pentru operatorii de utilități și consumatori sunt citirea contoarelor de la distanță și facturarea în timp real, înlocuind vechea procedură de facturare cu citire în teren, estimare de consum și regularizare.

Soluții cloud pentru automatizare industrială și integrare multilaterală

Smart Metering Pro se diferențiază prin funcționalități și integrări, ce adaugă plus valoare beneficiarului:
• Generare automată de facturi și rapoarte;
• Vizualizare în timp real a parametrilor măsurați;
• Toate operațiunile manuale sunt automatizate și realizate de la distanță;
• Interval de transmitere date configurabil;
• Integrare GIS și software de hărți;
• Modul de mentenanță – alerte în timp real din teren;