Energia electrică și iluminatul sunt elemente foarte importante pentru orice oraș, clădire, instiuție sau casă. Este necesar să folosim resursele inteligent și să nu facem risipă. Pentru acest lucru este nevoie de o strategie bine gândită, o soluție inteligentă care să diminueze la maxim risipa de energie și în același timp să crească calitatea vieții cetățenilor.

Low Power Smart City Italia, o societate care lucrează în strânsă colaborare cu Universitatea Tor Vergata din Roma, cu sprijinul ENEA (Institutul Național pentru Tehnologii Noi, Energie și pentru dezvoltare economică durabilă) și al Centrului Național de Cercetare pentru Dezvoltare (CNR), dezvoltă tehnologii inovative pentru Smart Light: LPSC Power Line Technology, Energy Router, Internet of Things per Smart City, Smart Metering, modele analitice și predictive pentru studiul poluării aerului, dar și aplicații personalizate per Smartphone. Low Power Smart City Italia, a fost prezentă la DIFFERENT CITY.SMART CITY. Dezbatere Națională 2017 – 2020 România, unde și-a prezentat proiectele inovatoare pentru Smart City.

Datorită tehnologiei Power Line dezvoltată și optimizată de Low Power Smart City, aceasta se poate aplica și exploata pentru liniile electrice de iluminat public pentru a crea o rețea digitală cu performanțe deosebite și integrare tehnologică excelentă. Exploatând această tehnologie este posibilă controlarea în mod dinamic a iluminatul public, se poate beneficia de o diagnoză în timp real, se pot instala camere inteligente de supraveghere, hot-spot Wi-Fi și senzori de calitatea aerului.

”Ne-am concentrat pe tehnologia pentru energie și ne-am îmbunătățit prin cercetare și dezvoltare pentru a avea un avantaj important. Tehnologia poate face ca rețeaua să aibă un impact foarte mic, nu trebuie să contruim noi rețele, economisim mulți bani și în acest fel avem o rețea digitală stabilă”, a declarat Andrea Rondini – expert în sisteme integrate și sisteme de securitate avansate, creatorul și dezvoltatorul tehnologiei Power Line. În plus, pot fi evaluate posibilitățile pentru a crea soluții alternative în vederea asigurării securității urbane, chiar și în condițiile în care rețeaua electrică nu poate fi utilizată 24 de ore, cu integrare Hardware și Software.

Low Power Smart City Italia dorește să coopereze cu administrațiile publice din România

Low Power Smart City Italia dorește să coopereze cu administrațiile publice din România și cu instituțiile de învățământ pentru crearea unor parteneriate și implicit a unor noi punți de comunicare smart în domeniul eficienței energetice, cu scopul de a pune la dispoziție cunoștințele și soluțiile rezultate din acestea la dispoziția administrației publice locale pentru a spori calitatea și serviciile pentru cetățeni, făcând orașele cu adevărat inteligente.
”Compania este dispusă, în relația cu administrația, nu să le vindem, ci să le aducem produsul, să-i cream un spațiu experimental, să-l testeze, să vedem necesitățile, și după aceea să realizăm un proiect în funcție de caracteristicile orașului. Ca să dăm niște costuri aproximative, un stâlp care are modelul Power Line, cu o cameră, poate pleca de la 200 euro, dar poate ajunge până la 2000 de euro. Știind că cea mai mare problemă a primăriilor este finanțarea, noi îi putem ajuta și în acest sens pentru implementarea unui astfel de proiect”, a declarat Liliana Manea – consultant investiții și expert în comunicare.