Brașovul va primi primul troleibuz cu o lungime de 18 m. În contextul răspândirii pandemiei create de coronavirus (Covid-19) în Polonia, Europa și în întreaga lume, dată fiind dinamica desfășurării evenimentelor, firma care a câștigat licitația, a livrat primul troleibuz, care va sosi la Brașov pe 5 mai 2020. Așa cum este specificat în cerințele de licitație, în termen de două săptămâni de la livrarea acestuia, firma  va pune la dispoziția beneficiarului un expert local, specializat în service și întreținerea troleibuzelor  și va oferi acces online la pregătirea completă a personalului, constând în materiale/prezentări utilizate în mod normal, cu comentariul vocal disponibil în limba română.

Tot sîptămâna aceasta, primarul George Scripcaru a semnat raportul procedurii prin care o firma din Cehia a fost declarată câștigătoarea contractului pentru livrarea altor 20 de autobuze electrice (10 autobuze de 8 m și 10 autobuze de 12 m). Aceeași firmă a câștigat anul trecut licitația pentru achiziția a 32 de autobuze electrice, a căror livrare va începe săptămâna viitoare. Valoarea contractului pentru furnizarea celor 20 de autobuze este de 48.058.500 de lei + TVA, fondurile eligibile fiind asigurate în proporție de 80% de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

Proiectul de achiziția a celor 52 de autobuze electrice se derulează cu o finanțare nerambursabilă de la Agenția Fondului de Mediu, în valoare de 109.600.000 de lei, contribuția Municipalității fiind de 27.550.000 lei, din bugetul local.