Până pe 22 martie 2019, cetățenii și actorii locali din România sunt invitați să se implice civic pentru viitorul orașelor lor, în cadrul unei campanii de consultare publică, în premieră în România, intitulată „Alege Prioritățile Orașului Tău!”, completând acest chestionar – https://kwiksurveys.com/s/E7k9AFsk.

Banca Mondială, în parteneriat cu Federația Zonelor Metropolitane și Aglomerărilor Urbane din România(FZMAUR) și cu sprijinul autorității publice locale, a prezentat astăzi, în prezența primarului municipiului Constanța, domnul Decebal Făgădău, a rectorului Universității ”Ovidius”, domnul Sorin Rugină și a directorului general al CCINA, domnul Ion Dănuț Jugănaru, concluziile parțiale ale raportului intitulat “România Metropolitană”. Acesta va fi lansat de Banca Mondială la scurt timp de la finalizarea campaniei de consultare publică “Alege Prioritățile Orașului Tău”.

Evenimentul a avut rolul de a facilita discuții strategice pe tema dezvoltării metropolitane, pornind de la exemplul municipiului Constanța, ce a implementat până în prezent și ce se poate face în continuare, și continuând cu rezultatele preliminare ale campaniei pentru municipiu.

Pentru regiunea metropolitană Constanța, câteva dintre proiectele selectate pentru a fi ierarhizate în ordinea importanței de către cetațeni sunt: Construcția Spitalului Regional de Urgență, Dezvoltarea Portului Constanța, Extinderea și modernizarea Aeroportului Internațional “Mihail Kogălniceanu”; Extinderea plajelor și consolidarea falezelor sau Riviera Tomis.