Termoizolarea blocurilor de locuinţe din Slatina va continua şi în 2018 prin proiecte susţinute de primărie şi se estimează că până în 2020 se va ajunge ca 80% din blocurile din municipiu să fie izolate termic, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Slatina, Mugurel Manea.

Reprezentantul Primăriei Slatina a subliniat că în acest an au fost efectuate lucrări de anvelopare în valoare de 29 de milioane de lei, la 125 de scări de scări de bloc (72 de blocuri) din municipiu.

“Pentru anii 2018 – 2019 sunt proiecte pentru termoizolarea altor 59 de scări de bloc, prin Programul Operaţional Regional (POR) şi odată ce se vor efectua lucrările şi la cele 59 de scări, se va ajunge la 80% din blocuri termoizolate în Slatina. În această perioadă se lucrează la documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, expertiza tehnică, proiect tehnic, expertiza energetică, documente necesare pentru a fi accesată finanţarea europeană. Termenul de depunere a proiectelor este foarte scurt, 28 februarie 2018 şi atunci trebuie finalizate proiectele tehnice şi documentaţiile tehnice aferente blocurilor, pentru a putea scrie cererile de finanţare pentru cele 59 de scări propuse pentru termoizolare în perioada menţionată“, a precizat Mugurel Manea.

Lucrările de anvelopare a blocurilor din Slatina efectuate în 2017 au fost finanţate de la bugetul local. De asemenea, şi în 2016, când au fost termoizolate câteva zeci de blocuri, tot municipalitatea a suportat costurile lucrărilor.

Procesul de izolare termică a blocurilor din Slatina a început în 2009 şi anual au fost anvelopate zeci de blocuri cu susţinerea financiară a municipalităţii, precum şi a proprietarilor.