Dan Popa, fondatorul Stației de joacă Leea Toys, a pornit de la dorința de a oferi fiicei sale ceva mai mult decât simple jucării și a ajuns să construiască o întreagă afacere. Și-a dorit  o jucărie complexă, care să poată stimula creativitatea și să-i îmbunățească abilitățile fizice. Negăsind în comerț ceva ce îi putea satisface doleanțele, s-a gândit să creeze el singur un concept de jucărie ce integra procesul de educare, în funcție de fiecare etapă a vieții copilului. Așa a luat naștere Stația de joacă Leea Toys.

Ce este Stația de Joacă?

Stația de joacă este practic o piesă de mobilier care se trasnformă în mai multe obiecte cu diverse funcții: turn de învățare, scăunel și măsuță, balansuar, tablă de scris, scaun înalt etc, având peste 10 funcții și 30 de componente, toate din placaj ușor. Înglobează, așadar, joaca cu activitățile de dezvoltare ale copiilor . ”Ce este o jucarie? Am încercat să răspundem cât mai bine la aceste întrebări înainte să ne apucam de treabă, iar ca rezultat, jucăriile produse de noi sunt obiecte ce le netezesc calea copiilor spre învățare, dezvoltare de abilități, câștigarea independenței și controlului asupra lumii fizice, într-un mod atractiv și inovativ. Noi numim acest lucru joacă inteligentă”, a declarat Dan Popa, inițiatorul proiectului.

Concepul ”Stația de joacă” a fost dat spre comercializare în urmă cu un an, timp în care s-au vândut peste 300 de stații. La conceperea acestui proiect lucreză trei persoane, una dintre ele fiind chiar inițiatorul stației, dar din cauza cererii mari de comenzi, personalul de producție urmează să fie suplimentat. Prețul este unul fix, de 1200 lei, dar investiția este una pe teren lung petru că poate fi folosită, de copii de la vârsta de 6 luni, până la 5 ani.

Pentru a fi sigur de eficacitatea conceptului pe termen lung, antreprenorul realizează sistematic sondaje telefonice cu clienții săi pentru a vedea gradul în care creația sa ajută la dezvoltarea copilului.