‘Românii din Grecia care doresc să inițieze o afacere în România dar nu dispun de banii necesari, ar putea valorifica oportunitatea oferită de programul Diaspora Start Up, prin accesul la programe de formare de tip perfecționare’, a afirmat astazi, 25 noiembrie 2017, ambasadorul României în Republica Elenă, Lucian Fătu, care a fost gazda evenimentului de lansare a proiectului ‘Start Business – Români din Grecia’, se arată într-un comunicat de presă.

 

Proiectul ‘Start Business — Români din Grecia’ este finanțat în cadrul programului Diaspora Start-Up, care crează oportunități de reîntoarcere în România pentru cetățenii români stabiliți în Republica Elenă. Planurile de afaceri elaborate de participanții la proiect vor intra într-o competiție, în urma căreia 25 dintre acestea vor fi selectate pentru finanțare.

Cetățenii români selecționați au posibilitatea să valorifice abilitățile antreprenoriale sau profesionale dobândite în străinătate, urmând să primească o finanțare nerambursabilă de maxim 40.000 de euro pentru punerea în aplicare a propriilor planuri de afaceri.

Misiunea diplomatică română la Atena va disemina informațiile necesare către membrii comunității românești și va sprijini realizarea de prezentări privind mediul de afaceri din România și oportunitățile investiționale, din perspectiva realizării eficiente a obiectivelor programului Diaspora Start-Up.