România devine, în urma unor schimbări organizaționale, lider strategic în cadrul British American Tobacco pentru opt țări din sudul și sud-estul Europei și pentru Kosovo, operațiunile urmând a fi coordonate, de la începtul lui 2018, de noul director regional Richard Widmann, informează compania.

Coordonarea privește activitățile din Bulgaria, Serbia, Albania, Macedonia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru, Slovenia și Croația.

Richard Widmann, noul director regional al British American Tobacco, va gestiona din București toate operațiunile ariei nou create. Cu o experiență de 15 ani în cadrul companiei, Richard Widmann a deținut funcțiile de director comercial în Malaezia și în Americi și de director de marketing în Africa de Sud, iar în ultimii 4 ani a deținut rolul de director general al regiunii Europa Centrală și de Est a British American Tobacco.

Începând cu 1 ianuarie 2018, directorul general al British American Tobacco România Gemma Webb va prelua poziția de director general al British American Tobacco Regatul Unit & Irlanda și responsabilitățile pentru Europa de Vest în domeniul produselor de nouă generație. Gemma s-a alăturat BAT în 2001 și, înainte de a veni în România în 2012, a ocupat o serie de funcții executive la nivel global.

Noua structură de organizare a companiei va îmbunătăți alocarea resurselor și va eficientiza procesul decizional în țările și pentru categoriile de produse implicate, arată comunicatul companiei.

British American Tobacco deține o cotă de piață de 55% și a creat în mod direct peste 2.500 de locuri de muncă și alte 25.000 de locuri de muncă, indirect, prin intermediul lanțului de aprovizionare și distribuție.

sursa: mediafax.ro