O agenție imobiliară din București, specializată în tranzacționarea de proprietăți în ansambluri rezidențiale noi, începe să vândă proprietăți și în bitcoin, argumentând operațiunea prin creșterea popularității monedei virtuale.

„Întrucât am observat o creștere a numărului de români activi în piața Bitcoin, dintre care majoritatea interesați de investiții imobilare, am decis să le oferim posibilitatea acestora de a-și compara portofoliul de Bitcoin în raport cu piața imobiliară, ba chiar să achiziționeze proprietăți direct în moneda virtuală, oferindu-ne, totodată, un avantaj competitiv pe piață. Decizia de a implementa plățile prin criptomenedă a survenit ca urmare a solicitărilor investitorilor străini pe piața imobiliară din România, dar avem în vedere utilizarea acesteia și de către clienții români”, spune Paul Pop, partener Cityland, agenția imobiliară care încearcă noua strategie. Astfel, prețurile apartamentelor vor fi exprimate direct în bitcoin și vor fi actualizate zilnic. Prețurile încep de la 4bitcoin, echivalentul a circa 55.0000 euro.

Bitcoin este un sistem de plată electronică, o monedă digitală (criptomonedă) opensource creată în 2009 pentru a asigura protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor. Din august 2017, criptomoneda și-a mărit valoarea cu peste 300%, de la 5.000 dolari, iar în februarie 2018, conform analizelor, ar urma să depășească pragul de 30.000 dolari, notează profit.ro.