Ministrul delegat al Fondurilor Europene, Marius Nica, a anunțat, la începutul ședinței de miercuri a Guvernului, că a publicat finanțările disponibile pentru beneficiarii publici și privați, pentru lunile ianuarie, februarie și martie, suma lansată fiind de 3,1 miliarde de euro.

”Am publicat astăzi (miercuri – n.r.) pe site finanțările disponibile pentru beneficiarii publici și privați, pentru lunile ianuarie, februarie și martie. Suma pe care o lansăm este de 3,1 miliarde de euro. În principal este direcționată pentru serviciile de sănătate, în ceea ce privește reabilitarea, modernizarea și dotarea ambulatoriilor, pentru investiții în infrastructura de cercetare-dezvolatare, comunicații și utilizarea noilor tehnologii”, a anunțat ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica.

El a mai spus că sunt disponibile finanțări și pentru investiții în regenerarea urbană, prin care vor fi finanțate servicii sociale, reabilitări locuri de joacă, clădiri abandonate, zone pietonale și parcări, precum și ser vicii sociale de calitate și reducerea numărului de persoane aflate în risc și excluziune socială.

”Acest oibiectiv face parte din strategia guvernului asumată pentru 2018 ca în acest an să avem lansate toate cele 23 de miliarde de euro disponibile a fi cheltuite până în anul 2023”, a mai spus Nica.

Premierul Mihai Tudose a ținut să îl felicite pe Marius Nica, afirmând că ”practic, a început competiția cu Petre Daea”, despre care a spus că este ”în pericol în ceea ce privește atragerea fondurilor europene”.

”Nici eu, nici colegul și nici Guvernul nu e în pericol. E pe drumul cel bun”, a răspuns ministrul Agriculturii, Petre Daea.

sursa: mediafax.ro