“Romania are un domeniul cu care se poate mandri din punct de vedere al performantei pietei noastre de capital. Realizarea in 2019 a pietei unice europene ca a doua piata unica in Europa dupa cea bancara si inaintea celei de energie si digitale inseamna foarte mult pentru piata de capital romaneasca. Important este cum abordam”, a declarat Mircea Ursache, vicepresedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), la inaugurarea anului bursier 2018.

Avem in momentul de fata un Fond european pentru investitii strategice care a ajuns la 500 miliarde de euro, urmeaza un Fond monetar european, iar Romania inca asteapta Fondul Suveran de Investitii, dar si ca Statul sa isi exercite calitatea de emitent si sa intre in piata de capital romaneasca, alaturi de ceilalti investitorii privati. Mircea Ursache i-a transmis Ministrului Finantelor, legat de infiintarea Fondului Suveran de Investitii ca poate ramane in istorie daca va initia oferte publice la cele 27 de companii din portofoliu.

“Bursa nu e scumpa, aşa cum se spune. E scumpa numai daca nu vrem sa ţinem cont de randamentele pe care investitorii le au. Stiu ca piata de capital trezeste invidie. Multi se pricep la ea. Toata lumea cunoaste pretul la tot, dar valoarea la nimic”, a spus Ursache.

Mircea Ursache a incheiat adresandu-se persoanelor care detin economii in depozite bancare si nu investesc inca prin Bursa de Valori: “Banii sunt ca o nava, o nava este foarte sigura in port, dar nu pentru asta sunt facute navale”.

Good News